StoryEditor

Smartfón pre tých, ktorí sa chcú odlíšiť. Tentokrát v cenovo dostupnom balení

30.03.2024, 12:00
  • Spoločnosť Nothing sa preslávila zariadeniami, ktoré určite odlíšite od konkurencie.
  • Prinášajú totiž charakteristický priehľadný dizajn a inak tomu nie je ani v prípade lacnejšieho smartfónu Phone (2a).
  • Okrem toho prináša zaujímavé parametre, ktoré sú dostupné za prijateľnú cenu.
  • V teste sme zisťovali, či má novinka vôbec nejaké slabiny.

Spoločnosť Nothing je stále pomerne mladou firmou v technologickom svete, veď práve testovaný model Phone (2a) je iba jej tretím smartfónom v poradí. No tak ako pri založení firmy OnePlus, sa zakladateľ Nothingu Carl Pei rozhodol, že na svet prinesie výnimočné zariadenia, ktoré bude hľadať konkurenciu len ťažko. A aj s miernou zmenou taktiky sa mu to podarilo aj v treťom vydaní.

Tou zmenou je presun z kategórie vlajkových modelov alebo aspoň telefónov, ktoré sa tomuto hodnoteniu blížia, do kategórie cenovo dostupnej, ktorá si však naďalej zachováva dostatočne kvalitnú výbavu. Tú sedí testovaný Nothing Phone (2a) úplne dokonale.

Okrem dostatočne výkonného hardvéru totiž prináša slušné fotoaparáty, veľmi pekný displej, no najmä dizajn, zmysel pre detaily a používateľské rozhranie, ktoré v tejto cenovej kategórii, ale aj v kategórii nad ňou hľadajú konkurenciu iba ťažko. Lenže táto paráda nemusí vyhovovať každému. Všetky pre a proti tohto zaujímavého smartfónu predstavím v tejto recenzii.

Konštrukcia

Konštrukcia prináša množstvo prvenstiev pre firmu Nothing a zároveň najviac odlišuje samotný telefón od konkurencie. Ide totiž o prvý smartfón spoločnosti Nothing, ktorý prináša plastový rám aj zadnú stranu, ale naďalej ponúka priehľadný zadný kryt, ako je tomu u drahších modelov. Práve táto dizajnová voľba je na trhu úplne špecifickou a aj keď sa nemusí páčiť každému, určite si Phone (2a) len tak nezmýlite.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 88% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Otázky, ktoré musia zvládať začiatočníci v autoškole. Pri niektorých zaváhajú i „profíci“ 02 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Nie je vlajkovou loďou, ale je hodná tohto pomenovania. Nová Motorola ponúka top funkcie za výhodnú cenu 03 - Modified: 2024-04-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Prvá jazda s novou Daciou Duster. Odolný klasik zdražel a dostal miesto dieselu hybrid 04 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Obľúbené české SUV spravilo veľký skok vpred. Slovákom však poriadne zamotá hlavu 05 - Modified: 2024-04-26 11:30:00 - Feat.: - Title: RECENZIA: Konečne poriadny historický seriál. Šógun je plný intríg, krvavých katán a kurtizán
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 20:13