StoryEditor

Pozrite sa, čo prajú Slovákom top biznismeni (veľká anketa)

22.12.2015, 23:00

Vianočné priania pre svojich blízkych i pre celé Slovensko prezradili pre HN magazín aj slovenskí biznismeni. A časť z nich si pospomínala aj na detstvo.




Peter Gažík, generálny riaditeľ O2 Slovakia
Vianoce sú pre mňa skutočne sviatkami pokoja, ktorý doprajem všetkým okolo seba a, samozrejme, nech si každý nájde pod stromčekom to, čo im po celý rok chýbalo. Slovensku by som zaželal hlavne strašne veľa šikovných a bystrých ľudí, ako aj prostredie, v ktorom sa budú vedieť plnohodnotne uplatniť.

 

 

Ľudovít Černák, generálny riaditeľ Sitno Holding
Čím som starší, tým sú moje sviatočné želania jednoduchšie a prajem si hlavne zdravie pre seba, mojich blízkych a vlastne pre všetkých ľudí dobrej vôle. Udalosťou roka 2016 budú parlamentné voľby, a preto želám Slovensku do nadchádzajúcich mesiacov taký výsledok vo voľbách, aby sme mali koaličnú vládu. Želám Slovensku, aby malo v budúcom roku viac turistov, dobré počasie pre poľnohospodárov a hlavne pokoj, aby zvládalo utečeneckú vlnu a hrozbu terorizmu tak, ako doteraz.

 

 

Martin Katriak, podpredseda Predstavenstva COOP Jednota Slovensko
Na sviatky si prajem zdravie pre mojich blízkych, šťastie, úspechy v práci a veľa, veľa lásky. Slovensku by som zaželal úspechy a stabilitu, spokojnosť po parlamentných voľbách v budúcom roku, zvládnutie „vedenia Európy“, pokoj a bezpečnosť pre občanov Slovenska.

 

Miroslav Štrokendl, riaditeľ zahraničnej pobočky UniCredit Bank na Slovensku
Som v jednom kolobehu, takže na Vianoce si prajem pokoj a pohodu. Ale teraz myslím aj pokoj na celom svete, aby sme sa na celom svete spamätali, že sme ľudia. Slovensku želám dobré rozhodnutie v nasledujúcich voľbách tak, aby mal kto tie dôležité reformy realizovať.

 

 

 

Pavol Benčík, majiteľ spoločnosti Al Dente Group
Momentálne si najviac prajem mier a stabilitu v Európe. Slovensku želám zodpovedných lídrov a rozumných občanov, ktorí si uvedomujú, že nič nie je zadarmo.

 

 

 

Roman Juráš, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva poisťovne Generali
Krásne Vianoce všetkým ľuďom dobrej vôle, predovšetkým zdravie a úsmev na tvári. A Slovensku prajem, aby si vo voľbách zvolilo múdrych a zodpovedných politikov.

 

 

 

 

 

Vladimír Soták, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Železiarní Podbrezová
Mojím vianočným prianím je prežiť Vianoce v pokoji so svojou rodinou, so svojimi blízkymi, ale takéto isté prianie smerujem pre celý pracovný kolektív Železiarní Podbrezová i pre všetkých ľudí na Slovensku. Do nového roku prajem Slovensku, aby ostalo Slovenskom, aby slovenskí politici aj po voľbách presadzovali a hájili záujmy Slovákov a Slovenska, aby na Slovensku bolo viac pracovných príležitostí. Zároveň si želám, aby sa aj naďalej na Slovensku zlepšovalo podnikateľské prostredie, aby Slovensko potvrdilo, že je priemyselnou krajinou a aby podiel priemyslu na tvorbe HDP bol každý rok vyšší. Celému kolektívu železiarov, ale aj všetkým ostatným pracovným kolektívom na Slovensku prajem, aby v roku 2016 mali dostatok zákazkovej náplne, aby náklady, s ktorými vstupujeme do výrobného procesu, boli konkurencieschopné tak, aby sme sa aj naďalej mohli presadzovať na európskych i svetových trhoch. Na toto však musia vytvoriť podmienky tí, ktorí majú moc v rukách, vrátane Bruselu. Slovensku prajem, aby nedoplácalo na zlé rozhodnutia Bruselu, aby Slováci neznášali náklady za problémy na Ukrajine, aby Slováci neboli rukojemníkmi nepokojov v Afrike a na Blízkom východe. Slovensko tieto problémy nespôsobilo a Slováci si zaslúžia žiť v krajine, v akej žijú.

 

Marcel Kaščák, člen Predstavenstva Tatra banky
Želám si, aby sme si mohli budúci rok o takomto čase pripiť a skonštatovať, že máme za sebou ďalší úspešný rok. Želám si, aby hlavní obchodní partneri Slovenska rástli a rozvíjali sa, pretože ako sa bude dariť im, tak sa bude dariť aj nám.


 

 

 

 

Čo vám ako prvé napadne pri spomienke na Vianoce v detstve?

Katalin Deák, učiteľka a spoluzakladateľka licencovanej jazykovej školy pre deti Helen Doron na Slovensku
Zdá sa mi to trochu smiešne, ale prvá vec, čo sa mi vybaví, sú tie staré československé rozprávky, ktoré dávali počas vianočných sviatkov. Vtedy boli dobré rozprávky vzácnosťou, lebo ešte neexistovali videoprehrávače. Medzi moje najobľúbenejšie patril Myší kožúšok a Popoluška. Ako druhé sa mi vynorí ten pocit radostného očakávania, keď sme išli navštevovať rodinu, užšiu, ale aj širšiu, a spievali sme vianočné koledy. Vždy sme dostali balíček so sladkosťami a s ovocím.

 

Olga Petkova, riaditeľka spoločnosti FINEP SK, a. s.
Nesmierne očakávanie a radosť z darčeka pod stromčekom, naše vlastné klzisko, ktoré sme si so setrami urobili na rybníku neďaleko chaty, a vytrvalosť pri nacvičovaní piruet a skokov podľa vzoru našej krasokorčuliarky Hanky Maškovej. Radosť bola o to väčšia, keď pre nedostatok uhlia boli „uhoľné prázdniny“. A v tomto súdruhovia nikdy nesklamali.

 

 


 

Martin Krupa, riaditeľ webovej agentúry ui42
Medový krížik na čele pri štedrej večeri. Robila ho mama každému pri stole strúčikom cesnaku namočeným v mede. Nemal som vtedy rád lepkavý med na čele. Teraz to robím u nás doma ja a moje deti to nemajú rady. Verím pritom, že v tom budú pokračovať.
 

 

Marián Fendek, manažér
Keď si spomeniem na Vianoce v mojom detstve, ako prvé sa mi vybaví ich nezameniteľná atmosféra. Každé Vianoce sme cestovali k starým rodičom mimo Bratislavy a vždy sa tam okrem nás zišli aj tety a strýkovia, takže o zábavu a rôzne zážitky nebola núdza. Zdobil sa vianočný stromček, boli výborné koláče, ktoré sa piekli len na Vianoce, a vo vani plával kapor. Podávala sa slávnostná večera, po ktorej sme mohli byť dlhšie hore a počúvať zážitky dospelých. K tomu všetkému boli pod stromčekom darčeky, ktoré boli u nás vždy prekvapením, vonku bol sneh a v škole boli prázdniny. Vianoce pre mňa boli a stále aj sú najobľúbenejším sviatkom v roku.
 


Martin Hrnko, generálny riaditeľ QBSW
Vôňa živého vianočného stromčeka, sklenené ozdoby a sladkosti, ktoré sme dávali na stromček a postupne sme ich so sestrou nenápadne vyjedali tak, aby si to rodičia nevšimli... A, samozrejme, darčeky, ktoré nám nosil Ježiško – bez toho, aby sme rodičov odhalili, ako to robia. A hlavne prvý high tech darček, aký som kedy dostal – krásny veľký autobus na drôtové diaľkové ovládanie s tlačidlom vpred a vzad a ovládaním volantu. Nie, naozaj to nebol žiadny iPhone :)

 


Iwan Hofmans, Orion Nova
Pamätám si, ako sme vždy išli k mojim starým rodičom, kde sme sa stretli celá rodina. Jedli sme dobré jedlo a boli sme šťastní! Väčšinou bol sneh a ja som sa mohol so svojimi synovcami hrať vonku a tešil som sa na horúcu čokoládu a sladkosti.

 

 

 

Pavol Kubošek, konateľ spoločnosti Kvant
Pri spomienke na Vianoce z detstva sa mi vynori veľa spomienok. Na pokoj, na lásku, na stromček... My sme si nedávali darčeky, keď som bol malý, to prišlo až neskôr. Takže naše Vianoce vôbec neboli o tom, že by sme naháňali po obchodoch a stresovali sa, či to bude alebo nebude dobré. Bolo to o tom, že sa napiekli nejaké koláčiky, ľudia chodili a spievali koledy a bolo to o pocite Vianoc o niečoho zvláštneho, čo sa nedeje každý deň. Ľudia prežívali  narodenie Krista, ktorého potom mali v sebe. Tešili sme sa, že sme mohli byť spolu a tak prežívať ten čas.
Škoda, že sa to nejako zmenilo a Vianoce sa devalvovali len na štedrovečernú večeru a rozbaľovanie darčekov. Škoda, že sa troška nezastavia a nedarujú svojim blízkym viac pokoja a lásky.


01 - Modified: 2007-12-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Európska komisia neschválila stimuly pre firmu Glunz & Jensen
01 - Modified: 2024-04-23 14:01:19 - Feat.: - Title: Na Slovensku podniká takmer trikrát viac mužov, ako žien 02 - Modified: 2024-04-22 17:32:51 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Multimiliónový biznis hlinikárov z Ľupče je zachránený. Dlhy majú splatiť najmä vďaka investíciám 03 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 04 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto! 05 - Modified: 2024-03-24 10:59:30 - Feat.: - Title: Šéf exportérov: Prezident má otvárať dvere našim firmám v zahraničí. Doteraz sa to nedialo, sú demotivovaní
menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 14:34