StoryEditor

Piráti aj praveké more. Päť vodných supertipov u nás

25.07.2014, 00:00
Autor:
luclucapnapn
Slovenské aquaparky a termálne kúpaliská a ich tohtoročné novinky.

Poznáte to. Je leto, máte pred sebou teplý víkend alebo kratšiu dovolenku a chceli by ste zobrať deti k vode. Alebo ísť s partiou kamarátov. Nalákať ľudí, aby strávili jeden alebo až tri dni len pri bazénoch, chce však aj niečo navyše. Badať sa dá preto aj istý trend. Čím adrenalínovejší a extrémnejší zážitok, tým lepšie.

Piráti a vraky
„Aj tento rok sme sa opäť rozšírili. A presne, stavili sme na adrenalín a zážitky. Ponúkame napríklad aj vrakové potápanie v pirátskej lodi,“ potvrdila Lýdia Chovancová, marketingová riaditeľka jedného z našich najväčších aquaparkov Gino Paradise Bešeňová. Toto leto majú na pláne ešte aj Víkend extrémnych športov. A zase jeden z najnavštevovanejších aquaparkov Tatralandia tento rok dokončil obrovský Tropical Paradise, úplne nová je aj výstava Giganti – doba ľadová, kde sú v životnej veľkosti „sochy“ pravekých zvierat. Snahu o originalitu badať aj v menších aquaparkoch po celom Slovensku. Večerné kúpanie je tento rok novinkou aj v Senci, ale sedacie fínske drevené kade majú napríklad v Novolandii. To, že sa aquaparky u nás rozširujú, dokazuje aj otvorenie nového strediska na Zemplíne, kde tiež lákajú na zážitok – tentoraz na pocit morských vĺn.

Rodiny vedú
Čoraz väčší dôraz sa kladie na rodiny s deťmi. Viaceré aquaparky potvrdzujú nárast detských atrakcií, ale aj animátorských programov. A oproti minulosti sa už v cenníku takmer každého aquaparku objavujú aj zvýhodnené vstupy pre rodiny s jedným, dvoma či troma deťmi. Výnimkou nie sú ani starí rodičia, na čo stavili vo veľkomederskom Thermal Corvinus. „Deti sú veľké vyťahovače peňazí a ak aj trebárs majú vstup zdarma, prejaví sa to inde,“ zhodujú sa manažéri slovenských vodných parkov.


Tipy HN na vybrané aquaparky a termálne kúpaliská:

Gino Paradise Bešeňová
Kde:
Bešeňová
Otváracie hodiny: 9.00 - 21.00
Vstupné: rôzne druhy balíkov (záleží na počte bazénov a atrakcií) 12 - 30 eur na 3 hodiny a 15 - 33 celodenný vstup, deti a dôchodcovia od 12 eur na celý deň, celodenné rodinné vstupné (2 + 2) so všetkými atrakciami 60 eur
Atrakcie: 21 bazénov, toboganová veža s výškou 30 m a so 6 toboganmi s celkovou dĺžkou viac ako kilometer, divoká rieka, pirátska loď, veľký plavecký bazén, bazény s hradom či vodnými delami, masáže a fitnes

Aj počas augusta sa chystá niekoľko koncertov či fashion šou. Park má však tento rok aj niekoľko noviniek, a to splav na Raft river s dĺžkou 220 metrov a so šírkou tri metre. Ak nechcete splavovať, vyberte sa, priamo s inštruktorom vyskúšať vrakové potápanie v pirátskej lodi. A tým, čo sa žiada zábavy, môžu navštíviť Fun Bubble Pool, kde môžete pomocou lán vyliezť na dve veľké bubliny a skúsiť, či vydržíte.

 

Thermal park Šírava
Kde:
Zemplínska šírava
Otváracie hodiny: 9.00 - 21.00
Vstupné: trojhodinový vstup pre dieťa 4 eurá, dospelý 12 eur (cez týždeň 3 a 9 eur), celodenný vstup pre dieťa 8 eurá, dospelý 17 eur (cez týždeň 6 a 14 eur)
Atrakcie: vodný svet s 3 bazénmi: vlnový a plavecký bazén, relaxačný bazén a masážny bazén a pre deti do 5 rokov i detský bazén, masážny bazén, atrakcie ako dlhá šmýkačka, krátka šmýkačka, divoká rieka, hojdací záliv, detské ihrisko

Nový vodný park je prístupný len od polovice júna, všetko, čo sa týka vodného sveta, je však už k dispozícii, od začiatku júla funguje aj vonkajší areál. Wellness by sa mal spustiť na jeseň. Pláž pri brehu Zemplínskej šíravy sa upravuje, spístupniť by ju mali na budúcu letnú sezónu. V okolí je možné navštíviť druhú najväčšiu vodnú priehradu na Slovensku - Zemplínsku šíravu a tiež pohorie Vihorlat. 

 

Tatralandia
Kde:
Liptovský Mikuláš
Otváracie hodiny: 9.00 – 21.00 
Vstupné: dospelý 23 eur (po 16.00 h 20 eur), študent/senior/dieťa nad 140 cm 20 eur (18 eur), dieťa/ZŤP od 18 rokov 15 eur (13 eur), rodinný vstup 50 eur, s kartami Gopass a Liptov Region Card sú k dispozícii rôzne zľavy a akcie (napríklad deti do 140 cm za 1 euro na deň)
Atrakcie: 14 bazénov, 21 toboganov a šmýkačiek, tropický raj, Keltský saunový svet, wellness centrum, FunPark, animátorské služby, Superfly (simulátor voľného pádu)


Jeden z najnavštevovanejších slovenských akvaparkov túto zimu „trhol“ rekord a na leto si pripravil viacero noviniek. Okrem dokončenia veľkého komplexu Tropical Paradise s atmosférou tropického pralesa a bazénmi so slanou vodou pribudla nová reštaurácia Medrano a nezvyčajná výstava. Pod názvom Giganti - doba ľadová vás prenesie do praveku medzi mamuty, jaskynné levy či obrovské vtáky moa. Velikánske sochy pravekých tvorov dopĺňajú nadrozmerné  hlavolamy, optické klamy a priestorové kúzla. Tento víkend v Tatralandii bude patriť športu, ktorý predstaví boxer Tomi Kid, futbalové družstvo umelcov Mufuza či inštruktori zumby. V polovici augusta príde zaspievať Ewa Farna (15. – 17. augusta) a koniec leta oslávi Summer Beach Party (30. – 31. augusta).

 

Aqua City Poprad
Kde:
Poprad
Otváracie hodiny: 9.00 – 22.00
Vstupné: dospelý 20 eur (Vital Packet – vstup do vitálnej zóny 29 eur), študent/senior/dieťa 17 eur (24 eur), dieťa do 120 cm 1 euro, Family Packet – 3 osoby 42 eur, 4 osoby 47 eur, členovia AquaCity Klubu majú rôzne zľavy a akcie
Atrakcie: 13 termálnych a relaxačných bazénov, tobogany, kryoterapia, wellness, animátorské služby


V Poprade majú novootvorenú mestskú pláž, kde si môžete každé ráno zacvičiť jogu. Navyše každý letný víkend už od piatka ponúka AquaCity rôzne akcie. Z augustového programu vyberáme tanečný maratón v zumbe, salse a v aerobiku (8. augusta), večer koncertov a dídžejov Fun Rádio Dohoda (16. augusta) či rozprávkový program pre rodiny s deťmi Ice Age Doba ľadová (24. augusta). Deti určite nadchne nový bazén Ostrov pokladov.

 

Novolandia
Kde:
Rapovce (okres Lučenec)
Otváracie hodiny: 9.00 – 19.00 (v pondelok len detský a sedací bazén 12.00 – 19.00, utorok – sobota večerné kúpanie 19.00 – 22.30)
Vstupné: dospelý 7 eur (po 15.00 h 5,50 eura), študent/senior 6 eur (5 eur), dieťa do 15 rokov 5 eur (4 eurá), večerné kúpanie 6 eur
Atrakcie: 4 bazény, wellness, masáže, večerné kúpanie pri umelom osvetlení, drevené fínske sedacie kade 

Termálne kúpalisko, ktoré otvorili len pred dvoma rokmi sa môže pochváliť novým bazénom či zdvojnásobenou plochou na slnenie. V Rapovciach sa môžete doslova okúpať v mori – silno mineralizovaná voda totiž prúdi z pozostatkov mora spred 20 miliónov rokov. Špecifikom Novolandie sú takzvané prietokové bazény, teda voda v nich sa neustále vymieňa za novú. O tom, že tu kedysi bolo more, sa môžete presvedčiť aj v paleontologickom múzeu v susednom Maďarsku, len 4 km od kúpaliska. Špecialitou je večerné kúpanie pri umelom osvetlení a v komornej atmosfére.


Čo nájdete dnes v prílohe Leto s HN - Kam za vodou

- slovenské aquaparky, termalparky a vybrané termálne kúpaliská
- otváracie hodiny, vstupné a ďalšie praktické rady
- tipy na nové atrakcie a akcie v aquaparkoch
- odporúčania, kam sa oplatí ísť s rodinou

 

Prílohu nájdete v dnešných tlačených HN.
Alebo si môžete jednoducho objednať pdf vydanie cez SMS na váš mail TU.

 

- Kam za vodou? Objavte slovenské vodné nádrže.
- Adrenalín vám zdvihnú tipy na najlepšie splavy u nás
- Prírodné jazerá, o ktorých ste možno ani nevedeli

 

01 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 02 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 03 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 04 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže 05 - Modified: 2024-04-20 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo potrebujete vedieť predtým, ako si zabezpečíte vlastný zdroj vody? Odpovedajú experti
menuLevel = 2, menuRoute = style/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 12:28