Kto to hovorí? Craig Koketsu, Quality Meats, New York Prečo: "Filet je druh chudého mäsa, preto sa aj inak „správa“ na grile, ak ho porovnávame s inými druhmi mäsa. Konkrétne mám na mysli mastnejšie druhy, akým je napríklad ribeye steak. Obsahuje tuk, ktorý zabezpečí, aby sa mäso dostatočne ugrilovalo ako zvonka. Potom zostane šťavnaté. Zjednodušene povedané, zvonku sa frituje a zvnútra sa varí. Filet Mignon je lepšie pripraviť na panvici, konkrétne liatinove. Tam sa prepečie rovnomerne a chuť je úplne odlišná. Prípravou na panvici dosiahnete rovnomernú ružovú farbu v celom steaku. Vo všeobecnosti platí to isté aj pre ostatné druhy chudšieho mäsa."Pixabay
StoryEditor

Mäso vypestované v laboratóriu môže byť v reštauráciách do troch rokov

19.07.2018, 00:00

Holandská spoločnosť Mosa Meat, ktorá pred piatimi rokmi ako prvá na svete predstavila laboratórne vypestovaný hovädzí burger, získala financie na splnenie svojho ďalšieho zámeru. Tým je vyrábať a od roku 2021 predávať do reštaurácií umelo vypestované mäso. Firme sa podarilo od investorov získať 7,5 milióna eur, uviedla agentúra AP....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-19 13:50:00 - Feat.: - Title: Menšie slovenské reťazce ukázali vlaňajšie výsledky. Fresh či Sintra dosiahli miliónové tržby 03 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem? 04 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 05 - Modified: 2024-04-03 11:19:10 - Feat.: - Title: Dvaja Matovičovi poslanci sa vybrali na nákup do Poľska. Potraviny sú u nás o 50 percent drahšie, tvrdia
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 13:14