StoryEditor

Známa moderátorka prehovorila o zákulisí slovenskej politiky: Je to fascinujúce, cítim sa ako divák telenovely

01.08.2020, 18:00
Najjasnejšie zažiarila tento rok počas predvolebných debát, keď musela v štúdiu skrotiť silné egá súperiacich predsedov politických strán.

„Nevieme, kde ste ju našli, ale je PARÁDNA!“ Tak znie titulok článku v jednom bulvárnom denníku o vás, ktorý je založený priamo na reakciách divákov. Aký je to pocit, keď sa ľuďom páči, čo robíte?
Fantastický! Robím túto prácu už sedem rokov, ale až teraz prišlo také veľké a hlavne nečakané uznanie. Vedela som, že nejaký článok o mne chystajú, ale netušila som, že to bude taká chvála a dokonca sa objavím na titulke tohto druhu periodika. Bola som príjemne prekvapená! Bol to doslova balzam na dušu.

Zvyknú vám takúto chválu ľudia písať či hovoriť aj priamo?
Áno, na Instagrame či Facebooku mi zvyknú napísať, dokonca som dostala aj zopár pochvalných esemesiek. Ja som na seba mimoriadne prísna, takže aj keď ma chvála od iných teší, nezabudnem sama seba skritizovať. Kritika ma na jednej strane posúva dopredu, na druhej strane je to prekliatie, pretože nie som nikdy stopercentne spokojná a občas sa musím strážiť, aby to nebolo kontraproduktívne. Môže ma vychváliť celý svet, ja však stále vidím najmä to, čo som mohla spraviť lepšie.

Vrátim sa ešte k titulke bulvárneho denníka. Hovorili ste, že to pre vás bola prvá skúsenosť s týmto typom periodika...
Áno, navyše pozitívna. Bulvár je mocný pán, ja som teraz v milosti, uvidíme, ako dlho to vydrží (smiech). Pre mňa to bol zvláštny pocit aj v tom, že väčšinou informujem ja o iných, a nie iní o mne. Až vtedy som si uvedomila, aké to je na druhom brehu – keď človek nemá celkom v rukách svoj mediálny obraz a nevie, čo ten druhý o ňom napíše. Moji respondenti sa zrejme cítia rovnako.

Moderujete už sedem rokov. Prečo podľa vás prišli reakcie v takom veľkom počte až teraz?
Pretože v RTVS, kde som robila predtým, bola moja práca menej viditeľná. Moderovať politickú debatu na Markíze, ktorá je najsledovanejšou televíziou na Slovensku, je skrátka iný level. Okrem vysokej sledovanosti máme aj dobrý marketing, ktorého úlohou je dostávať prácu svojich ľudí do popredia. Navyše, ak to môžem takto neskromne povedať, debaty na Markíze sa dosť líšili od ostatných predvolebných debát, ktoré boli väčšinou štandardizované – moderátor položí každému rovnakú otázku a každý respondent má rovnaký čas na odpoveď. Ja som to chcela robiť inak a možno aj to sa divákom páčilo.

Do Markízy ste prišli v roku 2018 z RTVS, keď ste reagoval...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-23 09:23:47 - Feat.: - Title: Je to o konkurencieschopnosti 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 05 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = tema, menuAlias = tema, menuRouteLevel0 = tema, homepage = false
24. apríl 2024 19:47