nakupovanie, potravinyReuters
Ponukové faktory, teda nedostatok bravčového a prudký rast mzdových nákladov priniesli aj tento rok výrazné zdraženie potravín na Slovensku.
Takmer každé piate euro, ktoré slovenský spotrebiteľ minie, putuje do jeho žalúdka. Potraviny a nealko totiž tvoria 17 percent spotrebného koša. Ide tak o druhú najväčšiu položku po bývaní. V uplynulom roku cenu potravín ovplyvňovali nielen ekonomická situácia, ale aj ponukové šoky. Tie napríklad zvýšili cenu bravčového o štvrtinu. Príčinou je africký mor ošípaných v Číne a násle...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-17 10:48:01 - Feat.: - Title: Je naozaj v Rakúsku „aj vzduch lepší“? HN urobili skúšobný nákup, pozrite sa, ako dopadlo porovnanie kvality
02 - Modified: 2024-09-16 10:28:18 - Feat.: - Title: Správny detox organizmu
03 - Modified: 2024-09-16 08:14:21 - Feat.: - Title: Z lacných rečí sa lacno nenaješ
04 - Modified: 2024-09-13 14:33:12 - Feat.: - Title: Sezónne zlacnenie vystriedala nečakaná otočka, ceny ovocia rástli už počas leta
05 - Modified: 2024-09-13 09:01:11 - Feat.: - Title: Inflácia u nás opäť dupla na plyn. Prispeli k tomu dopravné služby a s jednou výnimkou aj potraviny