StoryEditor

Potraviny zdraželi. Pre šok a mzdy

30.12.2019, 23:00
Ponukové faktory, teda nedostatok bravčového a prudký rast mzdových nákladov priniesli aj tento rok výrazné zdraženie potravín na Slovensku.

Takmer každé piate euro, ktoré slovenský spotrebiteľ minie, putuje do jeho žalúdka. Potraviny a nealko totiž tvoria 17 percent spotrebného koša. Ide tak o druhú najväčšiu položku po bývaní. V uplynulom roku cenu potravín ovplyvňovali nielen ekonomická situácia, ale aj ponukové šoky. Tie napríklad zvýšili cenu bravčového o štvrtinu. Príčinou je africký mor ošípaných v Číne a násle...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-05 10:53:09 - Feat.: - Title: Cukor najlacnejší od roku 2020. Prečo to na cenovkách ešte nevidno? 02 - Modified: 2025-12-04 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské poľnohospodárstvo volí medzi modernizáciou a dovozom 03 - Modified: 2025-11-29 13:00:00 - Feat.: - Title: Upchá ti prehltnutie žuvačky črevá, alebo nie? Vedci konečne vysvetlili, čo sa v takom prípade deje 04 - Modified: 2025-11-29 08:30:00 - Feat.: - Title: 10 bežných potravín, ktoré ťa môžu zabiť. Na zozname nájdeš aj zemiaky, rebarboru či kešu 05 - Modified: 2025-11-21 14:30:00 - Feat.: - Title: Kvalita jedla je pre Slovákov luxus. Tretina ľudí kvôli cenám znižuje nároky na stravu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. december 2025 20:05