StoryEditor

Potraviny zdraželi. Pre šok a mzdy

30.12.2019, 23:00
Ponukové faktory, teda nedostatok bravčového a prudký rast mzdových nákladov priniesli aj tento rok výrazné zdraženie potravín na Slovensku.

Takmer každé piate euro, ktoré slovenský spotrebiteľ minie, putuje do jeho žalúdka. Potraviny a nealko totiž tvoria 17 percent spotrebného koša. Ide tak o druhú najväčšiu položku po bývaní. V uplynulom roku cenu potravín ovplyvňovali nielen ekonomická situácia, ale aj ponukové šoky. Tie napríklad zvýšili cenu bravčového o štvrtinu. Príčinou je africký mor ošípaných v Číne a násle...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-12-20 11:44:06 - Feat.: - Title: Nezneužijeme pokles DPH, sľubuje poľnohospodárska a potravinárska komora po rokovaní s Ficom 02 - Modified: 2024-12-13 17:11:56 - Feat.: - Title: Prezident podpísal zákon na zriadenie webu na porovnávanie cien potravín, má byť opatrením proti inflácii 03 - Modified: 2024-12-13 16:48:27 - Feat.: - Title: Prezident podpísal novelu zákona o DPH, zahŕňa aj nižšiu sadzbu na bezlepkové potraviny. Čo sa zmení? 04 - Modified: 2024-12-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Veľký rozhovor s odborníčkou na výživu: Z citrónovej vody neschudnete 05 - Modified: 2024-12-13 15:23:21 - Feat.: - Title: Výkyvy teplôt, posunutá vegetácia či priveľa zrážok. Aký rok mali slovenskí poľnohospodári? (analýza)
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
22. december 2024 16:08