StoryEditorOdmlčalo sa 15 percent prevádzok, bankroty prídu až po otvorení trhu
Pandémia vzala reštauráciám 80 percent z tržieb. Na to, aby ich dobehli, potrebujú nielen pokračovanie doterajšej pomoci, ale aj dlhodobé zníženie DPH.
„Podnikatelia v gastre neboli nikdy zadlžení tak, ako sú teraz,“ hovorí Vojto Artz, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Kríza zasiahla viac ako stotisíc zamestnancov, ktorým bez pomoci štátu stále hrozí strata práce. Už dnes podľa Artzových slov mnohí z nich odišli zo sektora a pridali sa k šoférom, taxikárom alebo si našli brigádu, ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-04-23 06:15:38 - Feat.: 0 - Title: Bratislava je na chvoste. V hoteloch chýbajú ľudia
02 - Modified: 2021-04-28 10:30:20 - Feat.: 0 - Title: Podnikatelia pozor: beží nová etapa pomoci pre reštaurácie a hotely
03 - Modified: 2021-05-06 20:57:49 - Feat.: 0 - Title: Gastrobiznis sa rozbieha pomaly. Ekonomický zázrak sa nateraz nekoná
04 - Modified: 2021-05-07 21:22:06 - Feat.: 0 - Title: Ohromný chaos v pomoci pre gastro. Príklady z praxe ukazujú tieto absurdity
05 - Modified: 2021-05-09 19:47:49 - Feat.: 0 - Title: Gastro na kolenách a iné koaličné drobnosti...
01 - Modified: 2024-11-12 22:07:54 - Feat.: - Title: Lídri sektora HORECA: Musíme na Slovensko prilákať viac zahraničných turistov. Napríklad z Číny či Škandinávie
02 - Modified: 2024-11-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Trávenie vs. mozog: Ako podporiť a opraviť si trávenie?
03 - Modified: 2024-11-08 15:00:00 - Feat.: - Title: Prvá pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy
04 - Modified: 2024-11-08 06:30:00 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne
05 - Modified: 2024-11-07 06:30:00 - Feat.: - Title: Usporiť pri varení a neutrpieť na kvalite? Takto skladujte potraviny a nezabúdajte na pokrievku