StoryEditor

Nedeľný obed? Sliepky vytláčajú svine

10.06.2021, 11:00
Spotreba mäsa za posledných päť rokov narástla na jedného obyvateľa približne o 19 kíl. To sa však neodzrkadľuje na našej produkcii, ktorá má podstatne pomalšie tempo.

Príde koniec týždňa a rodina si tradične sadá k nedeľňajšiemu obedu. Na stole rozvoniava slepačia polievka a bravčový rezeň. Mäsa jeme v posledných rokoch čoraz viac, ale jeden druh začína výraznejšie vyčnievať. Od roku 2015 sa podľa Únie hydinárov Slovenska náš apetít po kuracom mäse zvýšil o závratných 90 percent na približne 26 kíl na jedného obyvateľa. Ide o najlacnejšie mäso. Pri takomto čísle je namieste pozrieť sa na našu domácu produkciu, od ktorej by sme očakávali podobný rast. Opak je však pravdou a napriek miernemu...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-07-08 18:28:12 - Feat.: - Title: Vedci prvýkrát našli mikroplasty v mäse, mlieku a krvi hospodárskych zvierat 02 - Modified: 2022-07-07 11:05:49 - Feat.: - Title: Zdravé a ľahko dostupné mäso 03 - Modified: 2022-06-29 11:41:43 - Feat.: - Title: PPA vyplatí poľnohospodárom výnimočnú pomoc 04 - Modified: 2022-06-13 13:00:00 - Feat.: - Title: Mäso nemusíte jesť každý deň. Týmto ho nahraďte a dostanete do tela viac vitamínov či živín 05 - Modified: 2022-06-03 10:10:26 - Feat.: - Title: Svetové ceny potravín poklesli aj v máji. Jedna z cenných položiek však prerazila cenový rekord
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. august 2022 23:15