StoryEditor

Dodávateľ známeho reťazca čelí kauze. Slováci si kúpili 120 ton kureniec neznámeho pôvodu

11.06.2021, 16:02
Východoslovenská firma Globaltrading Slovakia dodala do Lidla mäso, na ktorého obale deklarovala slovenský pôvod. Kontroly však preukázali, že to tak nebolo a celú vec aktuálne prešetrujú veterinári.

Chované, zabité, balené. Od roku 2015 musia byť tieto tri pojmy povinne uvedené na obale každého mäsového výrobku. Spolu s krajinou, kde boli spomenuté kroky vykonané. Brusel týmto rozhodnutím reagoval na množstvo potravinových káuz, ktorým členské štáty v minulosti čelili.

​Zmenu privítali aj experti, ktorí sa dlhodobo zhodujú na tom, že od krajiny pôvodu mäsa, respektíve dĺžky cesty, ktorú absolvuje, sa priamo odvíja jeho čerstvosť a kvalita. Nečudo, že informáciami na obale sa pri nákupe riadi čoraz viac zákazníkov....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2019-03-25 12:08:41 - Feat.: 0 - Title: Vydávali sme sa za farmárov: Ako do slovenských bitúnkov putovali nahnité a liečené kravy 02 - Modified: 2019-03-26 05:39:52 - Feat.: 0 - Title: Štát reaguje na choré kravy na našich bitúnkoch. Spúšťa plošné kontroly 03 - Modified: 2019-03-29 05:24:54 - Feat.: 0 - Title: Odhalili sme slovenský bitúnok, ktorý by bol do januára ochotný odkúpiť chorú kravu 04 - Modified: 2021-06-13 09:16:10 - Feat.: 0 - Title: Nedeľný obed? Sliepky vytláčajú svine 05 - Modified: 2021-01-30 10:26:01 - Feat.: 0 - Title: Divina aj na internete. Slovenskí poľovníci chcú ponúknuť viac delikates z lesov
01 - Modified: 2025-02-28 07:12:19 - Feat.: - Title: Ošípané vyvážať môžeme, no pri cenách nám to nepomôže. Aj na našom trhu sa riadime Nemcami 02 - Modified: 2025-02-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Choroba „modrého jazyka“ kvári Nemcom dobytok. Ceny hovädziny sa šplhajú k rekordom, pocítia to aj Slováci 03 - Modified: 2025-02-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Muž vyskúšal diétu, ktorá je vo veľkom obľúbená aj na Slovensku. Spôsobila mu nechutné žlté usadeniny na koži 04 - Modified: 2025-02-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako rozpoznať kvalitné mäso? Praktický sprievodca pre spotrebiteľov 05 - Modified: 2025-01-17 14:12:30 - Feat.: - Title: Ľudia nechcú pracovať v podstieľkových chovoch, tvrdí šéf hydinárov (rozhovor)
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. marec 2025 18:26