StoryEditor

Do Zvolena mieri miliónová investícia

26.11.2013, 22:59
Reality.

Hokejová plocha, bazén, hotel i wellness. Vo Zvolene má vyrásť nová športovo-relaxačná hala Legends Arena, do ktorej chce miestny developer investovať približne deväť miliónov eur. „Pôvodným plánom bola iba ľadová plocha, ale keďže v meste momentálne nefunguje plaváreň, rozhodli sme sa projekt rozšíriť aj o ňu,“ vysvetľuje riaditeľ developerskej spoločnosti Idea Invest Jozef Gostík.

Spolupráca s mestom

K dispozícii majú byť dokonca tri bazény, okrem plaveckého aj detský a relaxačný. Súčasťou bude aj wellness. Práve na týchto dvoch častiach má participovať aj Zvolen. „Mesto by malo tieto dve služby prevádzkovať a prispieť na ne aj finančne. Hokejová hala bude v našej kompetencii,“ uvádza Jozef Gostík. Legends Arena ponúkne aj hotel s takmer stovkou lôžok a reštauráciu. S výstavbou chce developer začať do prvej polovice budúceho roka a skončiť ju na jeseň 2015.„Mesto Zvolen vníma túto aktivitu súkromnej spoločnosti pozitívne z dôvodu, že ide o vybudovanie nového športovo-relaxačného zariadenia, ktoré rozšíri ponuku tohto druhu služieb pre obyvateľov mesta,“ hovorí prednosta mestského úradu Zvolena Stanislav Jalakša.

Korčuliarov je dosť

Zvolen ako mesto s hokejovou tradíciou už zimný štadión má. Okrem mestských hokejových klubov ho v určených hodinách využíva aj verejnosť. „Nemyslím si, že by sme mali byť konkurenciou. Chceme zaujať profesionálnu i neprofesionálnu verejnosť, takže naša klientela bude iná,“ konštatuje Jozef Gostík. Súhlasí aj mesto. „Dopyt o využitie týchto zariadení verejnosťou prevyšuje ich ponuku. Výstavba Legends Areny prispeje k zlepšeniu tohto stavu,“ dodáva Stanislav Jalakša. Podľa odborníka ide o veľmi špecifický projekt.

„Pri obchodných centrách či kanceláriách sa dajú zhodnotiť šance na úspech. Pri takejto investícii to bude závisieť od operátora, ktorý by sa mal do biznisu rozumieť,“ myslí si odborník poradenskej spoločnosti Cushman & Wakefield Alexander Rafajlovič.

Vo Zvolene už jedna rozostavaná športová hala stojí. Pred deviatimi rokmi však výstavbu pre nedostatok peňazí zastavili. Na jej financovaní sa podieľal štát i mesto. Tento rok sa však o jej prevádzkovanie začala uchádzať miestna Technická univerzita, ktorá chce rozostavanú halu využiť na výskumné centrum s laboratóriami.

01 - Modified: 2005-09-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Akvizičný kostlivec v skrini VA Techu
01 - Modified: 2024-04-09 15:04:03 - Feat.: - Title: Slovalco vypla, aj tak hlási zisk pol miliardy. Penta mení základy, spravila krok podľa vzoru Tkáča 02 - Modified: 2024-04-09 13:20:31 - Feat.: - Title: Čas na kúpu nehnuteľnosti? 03 - Modified: 2024-03-14 14:29:56 - Feat.: - Title: Pokles sa bude biť s rastom. Realitný trh tento rok očakáva premenlivý vývoj cien bytov, tvrdí analytik 04 - Modified: 2024-03-12 08:30:44 - Feat.: - Title: Realitná kríza v Nemecku stiahla spoločnosť TAG Immobilien do straty 05 - Modified: 2024-02-29 22:52:10 - Feat.: - Title: Očakávaný predaj domov v USA sa v januári prekvapujúco znížil
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 01:54