Obedy v reštaurácii sa predražia. FOTO: TASR/J. Kotian
StoryEditorBieda s gatrolístkami. Jeden týždeň v mesiaci si môžete obedy platiť zo svojho
- Od začiatku mája sa zvýšila hodnota stravných lístkov.
- Reštauráciám výrazne stúpli náklady na suroviny, energie a dodanie tovaru.
- Dotácia pracujúcim na menu nepostačuje.
Populárny hostinec pri bratislavskej Medickej záhrade láka zákazníkov bohatou ponukou tradičných pokrmov z domácej kuchyne. Pred pandémiou stálo obedové menu v reštaurácii Omama Shop Café štyri a pol eura. V súčasnosti napríklad za cesnakovú polievku a tradičné „vepřo-knedlo-zelo“ zaplatia ľudia takmer šesť eur. Nemuselo to byť posledné zdražovanie. „Ceny menu aj jedálneho lístka budeme musieť zase zvýšiť,“ pripúšťa majiteľka Veronika Muranyiová. Gastroprevádzkam výrazne stúpli výdavky na suroviny, energie a dodanie tovaru.
Náklady im skokovo narástli
Na zdražovanie stravovania reagoval aj štát. Od začiatku mája zvýšil zamestnancom minimálnu hodnotu gastrolístkov z 3...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-09 09:00:00 - Feat.: - Title: Dôchodcovia majú nárok na viaceré zľavy. Kde si ich môžu uplatniť?
02 - Modified: 2024-08-27 13:36:40 - Feat.: - Title: Diéta po diéte, ktorá zaručí dlhodobo štíhlu postavu: Zistite, ako funguje tá rezervná
03 - Modified: 2024-08-15 09:03:09 - Feat.: - Title: Čo sa to vlastne učia? Veľká časť amerických detí si myslí, že slanina či hot dogy sú rastliny a hranolky sú zo zvierat
04 - Modified: 2024-08-06 07:14:46 - Feat.: - Title: Tržby v maloobchode od začiatku roka rastú, v júni sa zvýšili o percento
05 - Modified: 2024-08-02 14:12:09 - Feat.: - Title: Práca v gastre by mala byť ľahšia. Čo na nové pravidlá hovoria hygienici