StoryEditor

Bieda s gatrolístkami. Jeden týždeň v mesiaci si môžete obedy platiť zo svojho

11.05.2022, 17:15
  • Od začiatku mája sa zvýšila hodnota stravných lístkov.
  • Reštauráciám výrazne stúpli náklady na suroviny, energie a dodanie tovaru.
  • Dotácia pracujúcim na menu nepostačuje.

Populárny hostinec pri bratislavskej Medickej záhrade láka zákazníkov bohatou ponukou tradičných pokrmov z domácej kuchyne. Pred pandémiou stálo obedové menu v reštaurácii Omama Shop Café štyri a pol eura. V súčasnosti napríklad za cesnakovú polievku a tradičné „vepřo-knedlo-zelo“ zaplatia ľudia takmer šesť eur. Nemuselo to byť posledné zdražovanie. „Ceny menu aj jedálneho lístka budeme musieť zase zvýšiť,“ pripúšťa majiteľka Veronika Muranyiová. Gastroprevádzkam výrazne stúpli výdavky na suroviny, energie a dodanie tovaru.

Náklady im skokovo narástli

Na zdražovanie stravovania reagoval aj štát. Od začiatku mája zvýšil zamestnancom minimálnu hodnotu gastrolístkov z 3...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-11-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Definitívna pravda o fastingu. Vedci ho podrobili najväčšej štúdii vôbec a zistili, že sme sa poriadne mýlili 02 - Modified: 2025-11-05 08:30:00 - Feat.: - Title: Rozmýšľal si niekedy, prečo sú Japonci takí štíhli? Žiadny Ozempic, môže za to trik, ktorý môžeš vyskúšať zadarmo a hneď 03 - Modified: 2025-10-26 05:00:00 - Feat.: - Title: ZBOHOM zlým pocitom. Čo cez deň jedáva gastroenterologička?: „Jesť sa dá kvalitne aj v hektickom povolaní.“ 04 - Modified: 2025-10-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Prírodná lekáreň: Čím nakŕmiť kĺby? Tieto bežné potraviny ochránia nielen pred bolesťou, ale i zápalmi 05 - Modified: 2025-10-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako oklamať hlavu, aby jedlo prestalo byť hlavnou témou vedúcou k sústavnému priberaniu?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. december 2025 11:42