Populárny hostinec pri bratislavskej Medickej záhrade láka zákazníkov bohatou ponukou tradičných pokrmov z domácej kuchyne. Pred pandémiou stálo obedové menu v reštaurácii Omama Shop Café štyri a pol eura. V súčasnosti napríklad za cesnakovú polievku a tradičné „vepřo-knedlo-zelo“ zaplatia ľudia takmer šesť eur. Nemuselo to byť posledné zdražovanie. „Ceny menu aj jedálneho lístka budeme musieť zase zvýšiť,“ pripúšťa majiteľka Veronika Muranyiová. Gastroprevádzkam výrazne stúpli výdavky na suroviny, energie a dodanie tovaru.
Náklady im skokovo narástli
Na zdražovanie stravovania reagoval aj štát. Od začiatku mája zvýšil zamestnancom minimálnu hodnotu gastrolístkov z 3...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.