V zahraničí sú reštaurácie, kde môžete platiť za jedlo podľa počtu sledovateľov na sociálnej sieti. Ak vás sleduje viac ako stotisíc ľudí, jedlo máte zadarmo.TASR
StoryEditor

Nižšiu DPH chcú aj majitelia reštaurácií

05.11.2018, 23:00
Spolu s Veľkou Britániou a Dánskom patrí Slovensko medzi posledné štáty s jednotnou daňou pre ubytovacie a reštauračné služby v Európe.

Od januára hotelieri zaplatia štátu menej, parlament im odsúhlasil zníženie dane z 20 na 10 percent. Prevádzkari reštaurácií majú rovnakú požiadavku. „Tak ako zníženie DPH vie reálne pomôcť hotelierstvu, mohla by znížená sadzba priniesť pozitívny efekt aj pre gastronómiu. Nehovoriac o tom, že gastro a hotelierstvo idú spolu ruka v ruke,“ upozornil majiteľ reštauračnej siete Medusa Group Peter Štecko. Zďaleka nie je jediný, kto vidí v zníženej dani budúcnosť. „Naším cieľom je znížiť sadzbu DPH aj na stravovacie služby,“ podotýka generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Marek Harbuľák.

Chýba kvalitná pracovná sila
Medzi hlavné argumenty prevádzkarov patrí to,...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-08-14 14:00:00 - Feat.: - Title: Cestoviny sa jedli už pred 7-tisíc rokmi. Taliani si ich bránia, no zrejme pochádzajú z druhej strany Zeme 02 - Modified: 2022-07-14 10:29:42 - Feat.: - Title: Svet pre Francúzov už nebude taký, ako predtým. Gastronómia zažíva kvôli Putinovi pohromu 03 - Modified: 2022-07-14 13:00:00 - Feat.: - Title: Ruský Mekáč lieta v problémoch. Najprv predávali plesnivé burge, teraz ľuďom zakázali fotiť jedlo 04 - Modified: 2022-07-09 10:46:15 - Feat.: - Title: Tradičné české dedinské "hospody" bojujú o prežitie. Ku dnu ich ťahajú rastúce ceny 05 - Modified: 2022-06-25 13:56:17 - Feat.: - Title: Príspevok bez podmienok či ultralacné cestovné. Ako európske krajiny bojujú s drahotou?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. august 2022 07:15