VÚB
StoryEditor

Ako si nastaviť firemný účet čo najvýhodnejšie

08.07.2019, 13:30
Hovorí Dušan Srnec, riaditeľ odboru Malé a stredné podniky VÚB banky.

Zaužívaným štandardom slovenského bankového trhu je ponúkanie balíku služieb a produktov k bežnému účtu. Na začiatok odporúčam spraviť si zoznam produktov a služieb, ktoré firma reálne potrebuje a využíva. Obvykle sú to SEPA platby, služby elektronického bankovníctva, platobné karty a podobne. Kúpou balíka môže firma usporiť na poplatkoch v porovnaní so situáciou, ak by si všetky služby kupovala zvlášť. V ponuke bánk sú väčšinou balíkové produkty s fixným obsahom. Firma si teda môže vybrať z ponúkaných alternatív to, čo sa najviac približuje jej potrebám.

Balík šitý na mieru
V snahe maximálne pokryť potreby firemného klienta VÚB ponúka jedinečný balíkový produkt Flexibiznis účet, kde si firma v šiestich cenových pásmach môže vyskladať balík šitý na mieru jej potrebám. Samozrejme, vzťahoví manažéri sú pripravení pomôcť klientovi pri analýze jeho potrieb pri nastavení flexibiznis účtu.

Navyše, kedykoľvek bez uplatnenia poplatku za zmenu si môže firma zmeniť obsah balíka podľa aktuálnych potrieb a situácie. Preto je takýto typ účtu veľmi výhodný aj pre začínajúcu alebo rozvíjajúcu sa firmu, keďže si môže založiť účet so základným nastavením. Postupne, ako bude spoločnosť rásť, môže si účet prispôsobovať svojim potrebám.

Elektronické bankovníctvo
S bežným účtom sa najčastejšie viažu služby elektronického bankovníctva, ktoré umožňujú zasielať platby a získavať aktuálne informácie o transakciách na účte elektronicky a jednoduchým spôsobom. Okrem toho napríklad služba InBiz určená pre firemných klientov VÚB banky obsahuje aj ďalšie zaujímavé možnosti ako spravovanie účtov vedených v iných bankách doma aj v zahraničí.
Užitočnou funkcionalitou je aj schvaľovanie platieb cez mobil. Práve táto možnosť je zaujímavá pre rodinné firmy, v ktorých väčšinou platí, že majiteľ chce mať financie naozaj pod kontrolou a drobnohľadom. Môže byť doma alebo cestovať po svete, stále bude mať aktuálny prehľad aj efektívnu kontrolu nad financiami rodinnej firmy.

01 - Modified: 2024-02-14 14:45:25 - Feat.: - Title: Únia miest Slovenska apeluje na štát, aby riešil financovanie mestských polícií 02 - Modified: 2024-01-13 14:04:42 - Feat.: - Title: Vybrané projekty regionálneho operačného programu budú poväčšine financované zo štátneho rozpočtu 03 - Modified: 2023-11-28 18:26:07 - Feat.: - Title: Európska únia vyčlenila ďalších 194 miliónov eur na výcvik ukrajinských vojakov 04 - Modified: 2023-11-10 17:23:23 - Feat.: - Title: Financovanie zdravotníctva je podhodnotené a nestabilné. Dôvera bola v strate 05 - Modified: 2023-11-15 23:00:00 - Feat.: - Title: Objavte výhodu Voliteľnej splátky a sami si určite jej výšku a dĺžku splácania
menuLevel = 2, menuRoute = focus/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
18. apríl 2024 06:35