Progresívne SlovenskoHNtelevízia
StoryEditor

Čo sa očakáva od snemu?

17.01.2018, 23:00
Spoznáme ich plány na tento rok.

Stretnutie straníkov, verejnosti či podporovateľov myšlienok a vízie hnutia. Tak progresívci hovoria o nadchádzajúcom sneme v Žiline, na ktorom očakávajú účasť viac ako 600 ľudí, z toho vyše sto delegátov. Na sneme majú niektorí zúčastnení rozpovedať svoje príbehy o úspechu či počiatočnom neúspechu, zaznieť majú aj osobné príbehy ľudí z hnutia. Bodku za snemom prinesie koncert skupín Puding Pani Elvisovej či Smola a hrušky.

Čo je ale najdôležitejšie, hnutie predstaví svoje plány na tento rok. Z dokumentov dôležitých pre strany majú prijať ideový dokument a tiež oficiálne predstaviť víziu a stanovy hnutia.

Na zvolenie tiež čakajú kandidáti na podpredsedov a podpredsedníčky – Irena Bihariová, Zuzana Čaputová, Zora Jaurová, Michal Truban a Michal Šimečka. Okrem nich je prázdna stolička aj pre šéfa hnutia, uchádza sa o neho iba Štefunko, ktorý svojho protikandidáta nemá, a teda je viac ako pravdepodobné, že sa ním aj stane.

Ako aj spot volajúci na snem demonštruje, kampaň hnutia je zameraná na mladých ľudí. V predvečer snemu má hnutie tiež naplánované podujatie Mladí, Poďme zmeniť Slovensko, na ktorom odznejú príbehy viacerých inšpiratívnych osobností.

Kto by teda mohol byť ich voličskou základňou? „Rozprávame sa s ľuďmi rôznym štýlom, podľa toho cez aký kanál s nimi komunikujeme. Stretávame sa s ľuďmi po celom Slovensku a v každom meste, kde sme robili diskusiu prišlo rôzne publikum. Od študentov až po dôchodcov. Jadro našich voličov máme medzi mladými rodinami, ktorým prirodzene záleží na vzdelaní ich detí, kvalitnom a dostupnom zdravotníctve a chcú Slovensko, ktoré je súčasťou Európskej únie,“ opisuje Štefunko. Lenč hodnotí ich spôsob politickej komunikácie, programové priority či vízie a ciele ako zamerané na ľavicovo-liberálneho mestského voliča.

01 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 02 - Modified: 2024-04-12 09:29:50 - Feat.: - Title: Slovensko môže prísť o miliardy eur z Bruselu, varuje opozícia. Šimečka spomenul vlastizradu 03 - Modified: 2024-04-11 11:49:38 - Feat.: - Title: Progresívne Slovensko navrhuje zdieľanie dôchodkových práv a úpravu vymeriavacieho základu 04 - Modified: 2024-04-08 16:45:19 - Feat.: - Title: Vláda o rozvrate financií klame a namiesto konsolidácie ponúka chaos, myslí si Kišš z Progresívneho Slovenska 05 - Modified: 2024-04-08 14:51:22 - Feat.: - Title: PS presadzuje efektívny manažment medveďa, ktorý nebude ohrozovať ľudí
menuLevel = 2, menuRoute = focus/politika-s-spolocnost, menuAlias = politika-s-spolocnost, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
18. apríl 2024 21:24