mäsiarstvo, potravinyPavol Funtál
Rok 2017 bol na potravinové škandály viac než plodný.
Pridanie nebezpečných chemikálií a kyselín na zamaskovanie pokazeného mäsa.
To bolo realitou v marci 2017, keď toto obvinenie padlo na najväčšieho svetového výrobcu hovädzieho mäsa JBS aj významného producenta hydinového mäsa BRF.
Na Slovensko bolo dovezených 21 ton takto upravenej suroviny, ktorá navyše obsahovala i salmonelu.
Mäso malo putovať do 54 reštaurácií po celom Slovensku.
Po nakazení salmonelou môžu ľudia trpieť na nevoľnosť, bolesti brucha, mať silné hnačky či teploty.
01 - Modified: 2023-03-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Pôst s náhradami mäsa? Propagácia týchto imitácií ide proti odporúčaniam zdravej výživy, tvrdí dietologička
02 - Modified: 2023-02-10 12:00:00 - Feat.: - Title: Bezmäsité mäso malo zachrániť svet, realita vyzerá inak. Firmy doň naliali vyše miliardy, ľudia oň nemajú záujem
03 - Modified: 2023-01-21 12:09:54 - Feat.: - Title: Mäsu predpovedali “špirálu smrti”, chceli zachrániť svet. Vyzerá to však na prepadák
04 - Modified: 2023-01-28 08:00:00 - Feat.: - Title: Chceš sa stravovať ekologicky ale nechceš sa vzdať mäsa? Pozri si, ktoré živočíšne produkty sú najšetrnejšie k životnému prostrediu
05 - Modified: 2022-10-27 07:36:51 - Feat.: - Title: Znova problémová hydina z Poľska. Vyše sto kilogramov nakazeného mäsa skončilo v našich domácnostiach