mäsiarstvo, potravinyPavol Funtál
Rok 2017 bol na potravinové škandály viac než plodný.
Pridanie nebezpečných chemikálií a kyselín na zamaskovanie pokazeného mäsa.
To bolo realitou v marci 2017, keď toto obvinenie padlo na najväčšieho svetového výrobcu hovädzieho mäsa JBS aj významného producenta hydinového mäsa BRF.
Na Slovensko bolo dovezených 21 ton takto upravenej suroviny, ktorá navyše obsahovala i salmonelu.
Mäso malo putovať do 54 reštaurácií po celom Slovensku.
Po nakazení salmonelou môžu ľudia trpieť na nevoľnosť, bolesti brucha, mať silné hnačky či teploty.
01 - Modified: 2024-11-14 13:00:00 - Feat.: - Title: Nevedia si predstaviť život bez mäsa: Týmto znameniam vegetariánstvo či raw strava nič nehovorí
02 - Modified: 2024-11-12 13:14:46 - Feat.: - Title: Viete, ako správne rozmrazovať mäso? Nerobte tieto zásadné chyby
03 - Modified: 2024-10-28 14:21:08 - Feat.: - Title: Zomrel zakladateľ slovenského mäsokombinátu Berto Ignác Bertovič, zahynul pri dopravnej nehode
04 - Modified: 2024-08-27 07:38:24 - Feat.: - Title: Ceny agrokomodít sa v júli znížili, klesali najpomalšie od minulého roka
05 - Modified: 2024-08-17 10:00:00 - Feat.: - Title: Bezmäsité mäso malo zachrániť svet, realita vyzerá inak. Firmy doň naliali vyše miliardy, ľudia oň nemajú záujem