TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Obraty bugárovcov. Ako sa z Mosta stal kamarát Smeru?

15.03.2018, 10:02
S čím Most vstupoval do vlády a ako sa jeho postoje zmenili? Čo hlásal pri vzniku, čím si protirečí dnes?

Most-Híd plní svoje sľuby. Citát lídra strany Bélu Bugára svieti na oranžovom pozadí na úvodnej internetovej stránke Mosta. Človek, ktorý nevníma súčasnú politickú situáciu, pochváli stranu za snahu dodržiavať svoje zásady a plniť sľuby.

Tým politicky gramotnejším však už v mysli zasvieti kontrolka – nebol to práve Most-Híd, ktorý spoluprácu so Smerom pred poslednými parlamentnými voľbami vylučoval a nestaval na tom aj svoj program?

A nebol to práve Béla Bugár, ktorý najskôr ubezpečoval, že pre Most sú jediným riešením buď predčasné voľby, alebo odchod z koalície, aby napokon súhlasil s návrhom na demisiu premiéra Roberta Fica?

Bugár na obranu Mosta zdôraznil, že poslednou - treťou - vetou uznesenia dala republiková rada mandát predsedníctvu, aby v prípade zmien vo vývoji situácie mohlo konať samostatne. "To, že niektorí počúvali len prvé dve vety, je jedna vec," vyhlásil.

Na stole máme zatiaľ stále koalíciu troch strán, v ktorých okrem Mosta so Smerom figurujú aj národniari z SNS. Táto koalícia sa momentálne otriasa v základoch.

Politické turbulencie spustila vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Vyústili zatiaľ do avizovaného odchodu premiéra Fica, ministra vnútra Roberta Kaliňáka či ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej z vlády.

Pozreli sme sa na to, ako Most-Híd od svojho vzniku cez vstup do Ficovho kabinetu až po dva roky vládnutia menil svoju rétoriku.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/politika-s-spolocnost, menuAlias = politika-s-spolocnost, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
23. apríl 2024 16:27