„Štát svojou nečinnosťou ničí jedného z najväčších zamestnávateľov na Slovensku,“ konštatuje šéf Aliancie slovenskej gastronómie.
V rade profesijných združení je táto organizácia nováčikom. Predchádzal jej vznik Iniciatívy 10 pre gastro ako verejnej komunikačnej platformy so snahou prinášať konkrétne ekonomické návrhy. Jej spúšťačom sa stala pandémia koronavírusu.
„Systémové riešenia by sa mali dotknúť reštaurácií, barov, kaviarní, ako aj gastroproducentov a dodávateľov. Chceme vytvoriť organizáciu, ktorá by zastupovala záujmy celého sektora,“ konštatuje pre HN prezident Aliancie slovenskej gastronómie Viliam Pavlovský.
Nadchádzajúca letná sezóna sa údajne ukazuje ako jedna z najťaž...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-09-28 05:30:00 - Feat.: - Title: Papierové slamky a tégliky nás nezachránia. Naopak, sú plné chemikálií a jedov, najhoršie sú „ekologické“
02 - Modified: 2023-09-30 09:16:05 - Feat.: - Title: Budúcnosť je pred dverami. Umelá inteligencia už navrhuje aj potraviny, toto všetko zatiaľ vytvorila
03 - Modified: 2023-09-24 10:19:51 - Feat.: - Title: Víťazka MasterChef Kristína: Prácou v michelinskej reštaurácii si príliš nezarobíte, babička v Piešťanoch mi vždy urobí pirohy
04 - Modified: 2023-09-22 11:00:00 - Feat.: - Title: Boj s invazívnymi druhmi môže vyzerať všelijako. Jedna reštaurácia ich zaradila do menu, ponúkajú veveričky či rakov
05 - Modified: 2023-09-20 09:37:11 - Feat.: - Title: Pekári vítajú schválenie podpory pre potravinárov vo výške 70 miliónov eur