StoryEditor

Sen sa rozplynul. Po debakli od Švédov ideme domov

02.01.2014, 17:43
Slováci na šampionáte do 20 rokov skončili. Vo štvrťfinále prehrali s domácim Švédskom jednoznačne 0:6.

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali vo štvrtkovom štvrťfinále juniorských MS s domácim Švédskom hladko 0:6 a na turnaji obsadia konečnú ôsmu priečku. Súperom "troch koruniek" v sobotňajšom semifinále v Malmö bude Rusko.
      
Zverenci trénera Ernesta Bokroša od úvodu čelili silnému tlaku Švédov. Tí svojím pohybom donútili súpera k chybám a z nich vyťažili v prvej tretine dvojgólový náskok. V druhej časti pretavil favorit svoju korčuliarsku a streleckú prevahu v ďalšie dva presné zásahy. Až v závere za rozhodnutého stavu, keď domáci zvoľnili tempo, sa podarilo Slovákom dostať sa do niekoľkých šancí, ktoré ale nepremenili. Triumf obhajcu striebra z Ufy spečatili v závere Filip Forsberg (v zápase 2+2) a Jacob de la Rose.
      
Mladí Slováci postupom do vyraďovacej fázy splnili základný cieľ, no štvrťfinálová prekážka bola nad ich sily. Naposledy hrali na MS "20" o medaily presne pred piatimi rokmi, vo štvrťfinále vtedy senzačne vyradili favorizované USA po výsledku 5:3 a nakoniec skončili na 4. mieste.


      
Majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov:
štvrťfinále
Švédsko - Slovensko 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Góly: 12. Wallmark (Djoos), 19. Lindholm (Forsberg, Olofsson), 22. Forsberg (Burakowsky, Lindholm), 34. Wallmark (Sörensen, Forsberg), 54. Forsberg (Lindholm), 56. de la Rose (Lindholm, Burakowsky). Rozhodovali: Mayer (USA), Piccott (Kan.) - Kosaka (Jap.), Kowert (Nem.), vylúčení: 9:11 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 10.857 divákov.
      
Švédsko: Dansk - Djoos, Arnesson, Pettersson, Olofsson, Norell, Hagg, Bengtsson - Johnson, Wennberg, Collberg - de la Rose, Lindholm, Forsberg - Burakowsky, Sörensen, Wallmark - Sandberg, Karlsson, Sundqvist
      
Slovensko: Sabol – Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Valjent, Kečkeš, Dinda – Réway, Kolena, Gríger – Lunter, Daňo, Cehlárik - Černák, Mlynčár, Horanský - Tibenský, Šimun, Skalický


Online prenos:

Koniec zápasu
So šampionátom sa lúčime. Vo štvrťfinále sme utrpeli debakel od topfavorita, domácich Švédov.

56. minúta – 0:6
Toto už je poriadny debakel. Šiesty gól v našej bráne dosiahol Jacob de la Rose.

55. minúta – 0:5
V závere dostávame piaty gól. Presadil sa opäť Filip Forsberg.

52. minúta
Paradoxne sme mohli skórovať v oslabení o dvoch hráčov. Mário Lunter však veľkú príležitosť nepremenil. Švédi však majú vylúčeného hráča.

51. minúta
Švédi už kontrolujú priebeh hry. Navyše po vylúčeniach Stanislava Horanského a Jakuba Predajnianského budú hrať presilovú hru o dvoch hráčov.

48. minúta
Tento zápas sleduje 10 857 divákov.

48. minúta
Slováci majú šancu na gól. Vylúčený je Filip Sandberg.

44. minúta
Vylúčený bol obranca Predajnianský, hneď nato sa však faulu dopustili aj Švédi a ich presilovka sa skončila.

43. minúta
Obraz hry sa nezmenil. Vďaka brankárovi Sabolovi sme nedostali ďalší gól.


40. minúta
Druhá tretina sa skončila. Švédi predvádzajú výborný výkon a my nemáme šancu. Po dvoch tretinách vyhrávajú domáci na strely 27:14

38. minúta
Nevyšlo. Presilovky sme nevyužili a po vylúčení Marka Daňa hráme zase v oslabení.

36. minúta
A ďalšie švédske vylúčenie. Snáď to už teraz konečne vyjde.



35. minúta
Malá nádej pre Slovákov. Hráme tretiu presilovku v stretnutí po vylúčení Nicka Sörensena. O pár sekúnd neskôr dostávame šancu hrať presilovku o dvoch hráčov.

34. minúta – 0:4
Logické vyústenie hry. Dostávame štvrtý gól po strele Lucasa Wallmarka. Pre tohto útočníka je to druhý presný zásah v zápase.

32. minúta
Zápas sa vyvíja jednoznačne. Teraz nám pomôže už iba zázrak. Nevieme sa dostať do vyložených šancí a máme vôbec problém usadiť sa v útočnom pásme súpera. Naopak, Švédi sa bavia hokejom a vytvárajú si jednú šancu za druhou. Prevyšujú nás vo všetkých herných činnostiach.

28. minúta
A teraz hráme v oslabení zase my. Vylúčený je Martin Kečkeš. A na trestnú ľavicu ide po faule aj druhý Slovák – Patrik Luža. Hráme v oslabení o dvoch hráčov.

27. minúta
Hru v početnej výhode sme nezvládli. Ani raz sme neohrozili domáceho brankára Danska.

25. minúta
Obrovskú šancu na prvý gól našich mal Peter Cehlárik. Brankára Oscara Danska však zblízka neprekonal. Ale hráme druhú presilovku v zápase.

22. minúta – 0:3
Favorit okamžite presilovku využil a už vyhráva rozdielom triedy. Tretí gól Švédska strelil Filip Forsberg.

21. minúta
Druhú tretinu začíname zle. Na trestnú ľavicu ide náš najproduktívnejší hráč Martin Réway.

 


20. minúta
Prvá tretina sa skončila. Švédi vyhrávajú 2:0 a na strely jednoznačne 16:5.

19. minúta – 0:2
Pri vylúčení kapitána Milana Kolenu využívajú Švédi presilovku zásluhou Eliasa Lindholma. V prvej tretine majú jasnú prevahu.

16. minúta
Švédi majú v týchto chvíľach jednoznačnú prevahu. Bokrošovci sa vôbec nedostávajú do útočného pásma súpera. 

12. minúta – 0:1
Strela Andreho Burakowskyho skončila na tyči Sabolovej brány. Hneď nato však Švédi po chybe v obrane, keď sa zrazili dvaja naši hráči Jakub Predajnianský a Milan Kolena, otvorili skóre. Gól strelil Lucas Wallmark.

10. minúta
Presilovú hru sme nevyužili, výbornú šancu nepremenil kapitán Milan Kolena. Hneď nato mal ďalšiu príležitosť Marko Daňo, tiež však švédskeho brankára neprekonal.

7. minúta
Sebastian Collberg sa rútil na nášho gólmana, ale nedal. Následný gól už padol po odpískaní. Navyše hráme presilovku. Máme tak možnosť sa vymaniť z tlaku Švédov.

4. minúta
Naši mladíci sú pod miernym tlakom Švédov. Zverenci trénera Ernesta Bokroša ešte súperovu bránu neohrozili. Naopak, dobrý zákrok predviedol Sabol.

1. minúta
Štvrťfinálový duel so Švédskom sa práve začal. Slováci nastúpili v bráne s Richardom Sabolom.

 

 

 

 

01 - Modified: 2005-11-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bez masky s... Michalom Skrakom
01 - Modified: 2023-10-17 16:22:36 - Feat.: - Title: Mladí nemajú istotu v investovaní a sporení, ale uvedomujú si to, ukázal prieskum 02 - Modified: 2023-06-07 08:24:08 - Feat.: - Title: Známy slovenský hokejista skončil na psychiatrii. Nie som tu kvôli alkoholu ani drogám, odkázal 03 - Modified: 2023-03-28 14:04:30 - Feat.: - Title: Boduje v každom jednom zápase, Réway na Spiši žiari. Chce dokázať, že na to stále má, vraví funkcionár 04 - Modified: 2022-09-02 12:00:00 - Feat.: - Title: Desí ťa návrat do školy? Prinášame ti 6 jednoduchých tipov, ako sa učiť efektívnejšie 05 - Modified: 2022-07-07 13:34:45 - Feat.: - Title: Kňaz sa nám angažoval do rodiny, mama ho s krikom vyhnala. Filip popísal, ako oficiálne vystúpil z cirkvi
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 18:24