Nedávno sa dostal do médií článok o tom, že ľudia by nemali piť kávy s mliekom. Nikde v danom výskume ale nebolo spomenuté, akú kávu výskumníci používali pri tomto výskume a vlastne ani aké mlieko.Pixabay
StoryEditorJednu ingredienciu by ste si do kávy nikdy nedali, ale mali by ste. Má lepšie účinky ako cukor
Cukor, mlieko, smotana, ochucovadlá, to už poznáme. Ale čo napríklad soľ?
Tak isto patríte medzi tých, ktorí si nevedia predstaviť ráno bez šálky kávy? Nie všetci však ocenia horkú chuť kávy a preto si ju zjemňujú cukrov. No vedci odporúčajú na neutralizáciu horkej chute úplne inú ingredienciu.
Portál Reader´s Digest uvádza, uvádza, že horkosť dokáže zmierniť a "neutralizovať" štipka soli.
Vedci odkazujú, že pridanie soli do kávy je skvelým nápadom. Portál Independent však v článku upozorňuje, že soľ v káve je omnoho lepšia ako spomíánaný cukor. Podľa štúdie, ktorú publikoval časopis Nature, ióny sodíka, obsiahnuté v soli potláčajú horkosť kávy a zlepšujú jej celkovú chuť.
Ale s množstvom to rozhodne nepreháňajte. Pri soli neplatí, že čím viac, tým lepšie. Portál CookingLight dopĺňa, že pre želaný výsledok si stačí do kávy pridať 1/8 čajovej lyžičky soli.
A ak sa vám zdá soľ v káve čudná, podobné účinky majú aj iné prísady. Vyskúšajte kávu s kakaovým práškom, škoricou, levanduľou, vanilkou a vraj výborný je aj extrakt z kokosového orecha, dodáva Portál Reader´s Digest.
01 - Modified: 2024-11-13 20:00:00 - Feat.: - Title: Zistite koľko krokov musíte spraviť po vašom obľúbenom latte či cappuccine? Vieme, ktoré je kalorickejšie
02 - Modified: 2024-11-11 08:42:28 - Feat.: - Title: Kaviareň na 200-metrovom útese ponúka kávu za 56 dolárov, adrenalín a nezabudnuteľný výhľad. Nájdeš ju v tejto krajine
03 - Modified: 2024-11-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Trávenie vs. mozog: Ako podporiť a opraviť si trávenie?
04 - Modified: 2024-11-08 15:00:00 - Feat.: - Title: Prvá pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy
05 - Modified: 2024-11-08 06:30:00 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne