StoryEditor

Líder gastro scény: Rezerváciu urobte aspoň deň vopred a jedlo je také čerstvé, že sa menu dopredu nedozviete

28.07.2020, 00:00
Prečítajte si článok publikovaný v magazíne Prečo nie?!, ktorý vychádza ako príloha k Hospodárskym novinám.

Gašperov mlyn si za posledných pár rokov vybudoval skvelú povesť a patrí medzi lídrov zážitkovej gastronómie na Slovensku. „Sme výnimoční najmä našou gastronómiou, ale tiež priateľským a milým personálom, rodinnou atmosférou a komornosťou,“ zdôrazňuje manažérka Gašperovho mlyna Slavomíra Raškovič.

„Filozofia našej kuchyne je zameraná na to, aby sme hosťom ponúkli unikátny zážitok z lokálneho jedla a zo surovín, snažíme sa mať čo najviac domáceho, od šalátov a byliniek cez rôzne zaváraniny, džemy až po syry či mäsové výrobky.“

Bez menu a iba na objednávku

Reštaurácia je malá, komorná a pokojná, má len päť stolov a vždy sa do nej treba objednať. „Áno, rezerváciu v reštaurácii je potrebné urobiť minimálne jeden deň vopred. Nemáme jedálny lístok, iba degustačné menu, ktoré spravidla obsahuje deväť chodov a to si vyžaduje svedomitú prípravu, ktorá aj trvá dlhšie,“ informovala nás manažérka.

Ak sa rozhodnete navštíviť tento podnik, menu sa nedozviete. Dôvodom je opäť snaha variť iba z čerstvých surovín najvyššej kvality. „Vďaka tejto voľnosti pri tvorbe menu majú naši hostia istotu, že všetko, čo u nás dostanú, je čerstvé a pripravené s láskou priamo pre nich.“

V galérii nahliadnite nielen do interiéru, ale aj na taniere tejto unikátnej prevádzky:

Pracovali aj cez koronu

Batizovský mlyn je ideálnym miestom pre tých, ktorí vyhľadávajú štýlové prostredie a exkluzívne jedlo. Na svoje si však prídu aj takzvaní foodie, teda cestovatelia gurmáni. Po koronakríze je celé zariadenie v plnej prevádzke a na leto majú priprvené špeciálne ubytovacie balíčky s jedlom, wellness aj fľašou sektu.

„Koronakríza nám vzala najmä našich hostí, ktorí nám veľmi chýbali. Napriek tomu sme ostali v práci, aj keď v obmedzenom režime. Robili sme aspoň drobné opravy, záhradné práce, naše kulinárske tímy pripravovali zavárniny či dlhodobejšie projekty. A zároveň sme sa všetci striedali v našom sesterskom bistre Moment, kde fungoval výdaj jedla cez okienko, čo náš tím určite posilnilo a zblížilo,“ prezradila Slavomíra Raškovič.

01 - Modified: 2020-07-23 12:36:09 - Feat.: 0 - Title: Svetový zážitok v domácom prostredí Slovenska: Tento podnik vás ohúri nielen vínom 02 - Modified: 2020-07-22 13:06:52 - Feat.: 0 - Title: Kríza slovenským producentom kvetov prospela. Nedovážalo sa a niektoré kusy sa vypredali do posledného 03 - Modified: 2020-07-22 10:05:17 - Feat.: 0 - Title: Kam na morské plody a kvalitnú stredomorskú kuchyňu v Bratislave? Naša voľba je jasná
01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-05 09:36:59 - Feat.: - Title: Prečo ceny jedla skokovo stúpli? Zdraženie potravín má aj znaky špekulatívnej bubliny 03 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 04 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 05 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 11:47