Quinoa s restovanou cviklou a hruškou
Prísady:
2 šálky varenej quinoy
2 stredne veľké cvikly
1/4 šálky vlašských orechov
1 veľký hruška, rozštvrtená
90 g fety
olivový olej
balzamikový ocot
soľ a korenie
Ako na to:
Predhrejte rúru na 200 stupňov. Cviklu pokropte trochou olivového oleja, a potom každú osobitne zabaľte veľmi voľne do alobalu. Položte na plech a pečte asi 40 až 50 minút - kým sa do nich nedá pohodlne pichnúť vidličkou. Nechajte ich vychladnúť; pod vodou ich ošúpte a nakrájajte na kocky. Znížte teplotu rúry na 180 stupňov, rozložte vlašské orechy na plech a pečte ich asi 8 minút. Orechy s cviklou zmiešajte s ostatnými prísadami a premiešajte s balzamikovým octom, trochou olivového oleja, soli a čerstvo mletého korenia.
Ostatné recepty nájdete vo fotogalérii.
StoryEditor
Je tu leto. Oslávte ho s nezvyčajnými šalátmi
Prinášame vám tipy na chutné sladko-slano-pikantné šaláty podľa portálu buzzfeed.com.