StoryEditor

Je tu leto. Oslávte ho s nezvyčajnými šalátmi

20.06.2015, 00:02
Autor:
stlstl
Prinášame vám tipy na chutné sladko-slano-pikantné šaláty podľa portálu buzzfeed.com.

Quinoa s restovanou cviklou a hruškou

Prísady:
2 šálky varenej quinoy
2 stredne veľké cvikly
1/4 šálky vlašských orechov
1 veľký hruška, rozštvrtená
90 g fety
olivový olej
balzamikový ocot
soľ a korenie
Ako na to:
Predhrejte rúru na 200 stupňov. Cviklu pokropte trochou olivového oleja, a potom každú osobitne zabaľte veľmi voľne do alobalu. Položte na plech a pečte asi 40 až 50 minút - kým sa do nich nedá pohodlne pichnúť vidličkou. Nechajte ich vychladnúť; pod vodou ich ošúpte a nakrájajte na kocky. Znížte teplotu rúry na 180 stupňov, rozložte vlašské orechy na plech a pečte ich asi 8 minút. Orechy s cviklou zmiešajte s ostatnými prísadami a premiešajte s balzamikovým octom, trochou olivového oleja, soli a čerstvo mletého korenia.

Ostatné recepty nájdete vo fotogalérii.
 

01 - Modified: 2007-06-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Festivaly v zahraničí
01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-17 10:30:00 - Feat.: - Title: Foodblogerka Kristína Suchánková: Nie som fanúšikom jaterníc či držiek, vyskúšam však hocičo​ 04 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 05 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 01:20