StoryEditor

Je tu leto. Oslávte ho s nezvyčajnými šalátmi

20.06.2015, 00:02
Autor:
stlstl
Prinášame vám tipy na chutné sladko-slano-pikantné šaláty podľa portálu buzzfeed.com.

Quinoa s restovanou cviklou a hruškou

Prísady:
2 šálky varenej quinoy
2 stredne veľké cvikly
1/4 šálky vlašských orechov
1 veľký hruška, rozštvrtená
90 g fety
olivový olej
balzamikový ocot
soľ a korenie
Ako na to:
Predhrejte rúru na 200 stupňov. Cviklu pokropte trochou olivového oleja, a potom každú osobitne zabaľte veľmi voľne do alobalu. Položte na plech a pečte asi 40 až 50 minút - kým sa do nich nedá pohodlne pichnúť vidličkou. Nechajte ich vychladnúť; pod vodou ich ošúpte a nakrájajte na kocky. Znížte teplotu rúry na 180 stupňov, rozložte vlašské orechy na plech a pečte ich asi 8 minút. Orechy s cviklou zmiešajte s ostatnými prísadami a premiešajte s balzamikovým octom, trochou olivového oleja, soli a čerstvo mletého korenia.

Ostatné recepty nájdete vo fotogalérii.
 

01 - Modified: 2007-06-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Festivaly v zahraničí
01 - Modified: 2024-11-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Trávenie vs. mozog: Ako podporiť a opraviť si trávenie? 02 - Modified: 2024-11-08 15:00:00 - Feat.: - Title: Prvá pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy 03 - Modified: 2024-11-08 06:30:00 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne 04 - Modified: 2024-11-07 06:30:00 - Feat.: - Title: Usporiť pri varení a neutrpieť na kvalite? Takto skladujte potraviny a nezabúdajte na pokrievku 05 - Modified: 2024-11-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchárka Eva Polomská: Čo je podľa nej z hľadiska chutí hriech a čo by si nedala ani za nič na svete?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. november 2024 12:32