Má skúseností na rozdávanie a titul prvého česko-slovenského šéfkuchára, ktorého umenie zdobila prestížna michelinová hviezda. Pavel Pospíšil už päť rokov v magazíne prečo nie?! (biznis-lifestylový časopis, ktorá vychádza ako mesačná príloha HN) hodnotí slovenskú gastronómiu a top slovenské reštaurácie.
Za tú dobu prešiel desiatky zariadení a bez servítky odhaľoval všetky nedostatky. No rovnako chválil výnimočnú snahu a talent. O tom, že jeho slovo má váhu, svedčí ja fakt, že po vyjdení hodnotenia niektoré reštaurácie vymenili šéfkuchára či zaviedli iné zmeny.
Vybrali sme pre vás to najlepšie a na základe hodnotení Pavla Pospíšila sme zostavili rebríček. Hlavným kritériom bola známka za jedlo (hodnotí sa ako v škole: 1 najlepšia, 5 najhoršia), ktorú pri každom hodnotení udeľoval. V prípade rovnakého hodnotenia sme brali do úvahy známky za kvalitu nápojov, prostredia či obsluhy. Pripomeňme len, že čistých jednotiek bolo ako šafranu.
V galérii nájdete 10 najlepších slovenských reštaurácií