Svoje obľúbené jedlá si môžete vychutnať aj v bezsacharidovej verzii. Prinášame vám štyri chutné a zdravé tipy podľa portálu buzzfeed.com.
Karfiolová pizza Margerita
Potrebujete:
1 stredne veľký karfiol
štvrť šálky strúhaného parmezánu
štvrť šálky mozzarelly
1 vajce
štvrť lyžičky soli
pol lyžičky cesnakového prášku
pol lyžičky bazalky alebo rozmarínu
pol lyžičky oregana
1 šálka paradajkovej omáčky
1 až 2 šálky mozzarelly (na vrch)
Ako na to:
Predhrejte rúru na 260 stupňov. Nakrájajte si na kúsky karfiol a potom ich v kuchynskom robote nasekajte do podoby, ktorá pripomína ryžu. (Prípadne môžete použiť strúhadlo na syr, alebo karfiol veľmi jemne nasekajte.) Karfiolovú zmes vložte na 4 až 5 minút do mikrovlnky a približne rovnaký čas po vybratí ju nechajte chladnúť. Potom ju vložte do utierky a vytlačte z nej toľko vody, koľko je v ľudských silách. Potom zmes skombinujte s vajíčkom, syrmi, cesnakom a korením. Miešajte, kým nezíska cestovú konzistenciu. Potom ju vložte na plech alebo zapekaciu misu potretú tukom a pečte asi 10 až 15 minút: kým nezíska zlatú farbu a chrumkavú konzistenciu. Po vybratí z rúry pridajte paradajkovú omáčku, syr a korenie.
Ďalšie recepty nájdete vo fotogalérii.
StoryEditor