StoryEditor

Darujte manželke kvety. Ako hlavné jedlo

02.06.2013, 00:05
Autor:
stlstl
Kvety ako dar pre ženu? Skúste niečo originálnejšie. Prinášame tri recepty v hlavnej úlohe s ružou či fialkou.

Rizoto s lupeňmi ruží

Ingrediencie:
6 červených ruží
500 g ryže
2 kocky mäsového vývaru
100 g masla
30 g bielej cibule
60 g strúhaného parmezánu
polovica fľaše bieleho vína
Extra panenský olivový olej

Nakrájajte cibuľu a opečte ju na 80g masla. Poduste ryžu, zalejte ju trochou bieleho vína a vývarom a za stáleho miešania varte. Keď je ryža takmer hotová, pridajte jemne najkrájané lupene zo šiestich ruží, parmezán a zvyšok masla. Jedlo vystačí na 4 porcie. Podávajte ho s ružovým vínom.


Fialkový dezert


Ingrediencie:
24 fialiek
1 kg jahôd
300 g cukru
1 citrón
2 bielky

Použite malý hrnec, kde s trochou vody privediete k varu cukor a fialky. Varte na miernom ohni 5 minút, nezabudájte miešať, odporúčame použiť drevenú varešku. Nechajte vychladnúť. Očistite jahody a zmiešame s citrónovou šťavou, pridajte fialky do zmesi. Odložte na pár hodín do mrazničky. Vyšľahajte vaječné bielky a pridajte ich opatrne do pripravenej zmesi, potom skladujte ešte minimálne hodinu v mrazničke. Podávajte s Prosecom.

Levanduľový tuniak


Ingrediencie:
750 g tuniaka alebo 4 steaky
1 lyžička hrubej soli
2 lyžičky čierneho korenia
1 lyžička bieleho korenia
2 lyžičky semien feniklu
1 1/2 lyžičky sušených kvetov levandule
3 lyžice extra panenského olivového oleja
4 šálky zmiešanej čerstvej zeleniny a byliniek
dresing z horčicových semienok

Nakrájajte tuniaka na 2,5 centimetrové steaky. V mažiari urobte zmes z korenia, soli, feniklových semienok, levadule. Potrite tuniaka olejom, obaľte ho v pripravenej zmesi. Na rozhriatej panvici ugrilujte z oboch strán. Vynikjúco sa hodí so Chardonnay.

Zdroj: swide.com

01 - Modified: 2023-09-24 10:19:51 - Feat.: - Title: Víťazka MasterChef Kristína: Prácou v michelinskej reštaurácii si príliš nezarobíte, babička v Piešťanoch mi vždy urobí pirohy 02 - Modified: 2023-09-22 11:00:00 - Feat.: - Title: Boj s invazívnymi druhmi môže vyzerať všelijako. Jedna reštaurácia ich zaradila do menu, ponúkajú veveričky či rakov 03 - Modified: 2023-09-22 12:22:46 - Feat.: - Title: Extrémny pôst skúša čoraz viac ľudí. Odborníčka vysvetľuje, prečo jedno jedlo denne prináša viac problémov ako pozitív 04 - Modified: 2023-09-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Reklama vs realita: Porovnanie jedla z fast foodov na fotkách a v skutočnosti, najhoršie dopadlo najdrahšie 05 - Modified: 2023-09-13 22:05:06 - Feat.: - Title: Likvidácia v gastre. Štvrtina slovenských krčiem skončila
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. september 2023 04:59