Rizoto s lupeňmi ruží
Ingrediencie:
6 červených ruží
500 g ryže
2 kocky mäsového vývaru
100 g masla
30 g bielej cibule
60 g strúhaného parmezánu
polovica fľaše bieleho vína
Extra panenský olivový olej
Nakrájajte cibuľu a opečte ju na 80g masla. Poduste ryžu, zalejte ju trochou bieleho vína a vývarom a za stáleho miešania varte. Keď je ryža takmer hotová, pridajte jemne najkrájané lupene zo šiestich ruží, parmezán a zvyšok masla. Jedlo vystačí na 4 porcie. Podávajte ho s ružovým vínom.
Fialkový dezert
Ingrediencie:
24 fialiek
1 kg jahôd
300 g cukru
1 citrón
2 bielky
Použite malý hrnec, kde s trochou vody privediete k varu cukor a fialky. Varte na miernom ohni 5 minút, nezabudájte miešať, odporúčame použiť drevenú varešku. Nechajte vychladnúť. Očistite jahody a zmiešame s citrónovou šťavou, pridajte fialky do zmesi. Odložte na pár hodín do mrazničky. Vyšľahajte vaječné bielky a pridajte ich opatrne do pripravenej zmesi, potom skladujte ešte minimálne hodinu v mrazničke. Podávajte s Prosecom.
Levanduľový tuniak
Ingrediencie:
750 g tuniaka alebo 4 steaky
1 lyžička hrubej soli
2 lyžičky čierneho korenia
1 lyžička bieleho korenia
2 lyžičky semien feniklu
1 1/2 lyžičky sušených kvetov levandule
3 lyžice extra panenského olivového oleja
4 šálky zmiešanej čerstvej zeleniny a byliniek
dresing z horčicových semienok
Nakrájajte tuniaka na 2,5 centimetrové steaky. V mažiari urobte zmes z korenia, soli, feniklových semienok, levadule. Potrite tuniaka olejom, obaľte ho v pripravenej zmesi. Na rozhriatej panvici ugrilujte z oboch strán. Vynikjúco sa hodí so Chardonnay.
Zdroj: swide.com