StoryEditor

Chcete žiť zdravo? Skúste tento cviklovo-rukolový šalát s parmezánom

23.03.2016, 12:00
Aj pár čerstvých surovín dokáže vykúzliť chutné jedlo. Pozrite si recept od reťazca Billa

Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom
4 porcie

Čas prípravy: 15 minút
Čas na varenie: 60 minút
Potrebujeme:
2 veľké cvikle (400 g)
1 balenie rukoly
syr parmezán „BILLA Premium Parmigano Reggiano“
hrsť vlašských orechov „Naše BIO“
4 lyžice olivového oleja „BILLA Premium extra virgin“
6 ks červených reďkoviek
soľ, čierne korenie
4 ks celozrnného pečiva

Cviklu uvaríme a nastrúhame na plátky. Pridáme k nej na tenko nakrájanú reďkovku, rukolu a polejeme olivovým olejom. Trochu posolíme, pridáme čerstvo zomleté čierne korenie a všetko spolu premiešame. Na záver pridáme postrúhaný parmezán a posypeme rozdrvenými vlašskými orechmi. Podávame s celozrnným pečivom.

Tip: Cviklu si môžeme uvariť vopred a nechať ju v chladničke aj niekoľko dní. Netrpezlivým odporúčame alternatívu so surovou cviklou, ktorá je rovnako chutná

Recept je pripravený v spolupráci s Billou.

Billa

01 - Modified: 2016-03-21 11:06:01 - Feat.: 0 - Title: Tip na jarný detox: od chémie organizmus najľahšie očistí príroda
01 - Modified: 2025-07-24 03:25:53 - Feat.: - Title: Tento letný hit si nenechajte ujsť: Soňa Schwarcz má skvelý recept na sviežosť 02 - Modified: 2025-07-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Majster dezertov radí: Tento recept dodá vašej párty šťavu 03 - Modified: 2025-06-13 08:36:49 - Feat.: - Title: TIP na super ľahký obed: Pečený losos s kelom 04 - Modified: 2025-05-30 11:06:56 - Feat.: - Title: Ako nakrájať cibuľu bez plaču. Riešenie navrhuje vedecký experiment 05 - Modified: 2025-04-02 14:27:33 - Feat.: - Title: Kačacie špeciality na sviatočný stôl: Recepty, ktoré zanechajú dojem
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. december 2025 21:31