StoryEditor

Spolumajiteľ prevádzky v Hlohovci: Rozbiehanie bolo ľahšie ako obdobie lockdownu

28.07.2021, 14:00
V rozhovore jeden z majiteľov Andrej Ružarovský porozprával aj o aktuálnej ponuke a spoločných plánoch.

Začiatky bývajú ťažké a pre Frašták boli o to viac, že otvoril svoje brány krátko pred vypuknutím pandémie. Po ťažkom roku v znamení lockdownu a obmedzení, kedy fungovali len na rozvoze, s príchodom leta konečne privítali aj prvých gurmánov.

Najprv sa zaplnila rozľahlá terasa a neskôr aj štýlový interiér. Hostí privítal jedálny lístok plný zaujímavých jedál zo sezónnych surovín doplnený kvalitným pivom a vínom. V rozhovore nám viac o ich aktuálnej ponuke a plánoch povedal Andrej Ružarovský, jeden z majiteľov a prevádzkar.

Ako by ste zhodnotili vaše prvé mesiace fungovania?

Prvé pokoronové mesiace sú úžasne, ďakujeme našim zákazníkom, že nás znovu začali navštevovať. Sú úžasní.

Keď sa pozriete späť na ťažké obdobie rozbiehania sa, rozvozu. Urobili by ste niečo inak?

Určite áno, ale vrátiť čas sa nedá. S dnešnými skúsenosťami máme na mnohé veci iný pohľad. Ale to je už história. S poučením na vlastných chybách sa pozeráme dopredu, tam je naša budúcnosť. Ak by sme však mali byť presní, obdobie rozbiehania bolo jednoduchšie ako obdobie lockdownu. Reštaurácie a jej služby sú sociálnou záležitosťou, ľudia sa radi sa stretávajú v menšej alebo väčšej spoločnosti. Naša kuchyňa je primárne určená na okamžitú konzumáciu na mieste. Povedzme si úprimne, rozvoz nie je priateľom jedla. Každé jedlo rozvozom stráca na kvalite. Za jedlom sa jednoducho má chodiť. Rozvoz bol však jediným záchranným kolesom počas ťažkých mesiacov obmedzení. Veríme a dúfame, že nás v budúcnosti už niečo v takom rozmere nepostihne.

Ondrej Bobek

Čo momentálne nájdu hostia na vašom jedálnom a nápojovom lístku?

Jedálny lístok meníme často na základe viacerých faktorov. Občas z neho vypadne jedlo, ktoré si naši zákazníci neobľúbili, ďalším faktorom je sezónnosť surovín, snažíme sa variť sezónne a lokálne a posledným faktorom sú nápady, ktoré sa v nás nazbierali počas lockdownu. Často sa musíme doslova krotiť. Momentálne sme zaradili do menu viac ľahkých jedál ako napríklad caesar šalát z chrumkavého rímskeho šalátu a výrazných ančovičiek, letný šalát s pomarančom a ružovými kačacími prsiami, ktoré sú u našich zákazníkov veľmi obľúbené a bravčovú kotletu  či hovädzí steak (momentálne pripravujeme veľký chuck steak). Leto, to sú samozrejme aj langoše. Diabolský langoš s mletým mäsom a syrom a veggie langoš s bryndzou, kyslou smotanou, reďkovkou.

Ondrej Bobek

Pokračujete ďalej aj v rozvoze?

Pokračujeme aj keď sa samozrejme objemovo zmenšil, pretože zákazníci, ktorí môžu, sa presunuli do našich priestorov. Jedlo je kultúra a ak je možnosť sa najesť v reštaurácii, každý ju uprednostní pred rozvozom. Chápeme, že nie každý má možnosť sa najesť na obed v našej reštaurácii či už časových alebo iných dôvodov, preto sme rozvoz nezrušili a radi zákazníkom vyjdeme v ústrety.

Aké sú vaše plány na najbližšie obdobie?

Najbližší plán je stabilizovať pracovný tím a pokračovať ďalej. Je to naša vášeň. A nevieme si predstaviť robiť niečo iné. Máme veľa nápadov, či už na jedlá, nápoje, vzdelávame sa, sledujeme súčasné trendy v gastronómii nie len u nás. Jediné čo si želáme je pevné zdravie nielen pre náš tím, ale aj pre našich zákazníkov, pretože iba tak sa budeme môcť stretávať naďalej a tvoriť tú krásnu dvojicu reštaurácia a hosť.

01 - Modified: 2021-07-22 09:38:01 - Feat.: 0 - Title: Pavol Paták: Veľké preso bol náš svetový unikát. Nikde totiž nevedeli pokaziť kávu tak, ako u nás
01 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 02 - Modified: 2024-04-20 10:30:00 - Feat.: - Title: Ak pri vstupe odovzdáš mobil, dostaneš fľašu vína zadarmo. Talianska reštaurácia chce prinútiť ľudí viac komunikovať 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 04 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 05 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 14:47