Dnes Verticcio coffee & tea nájdete aj na Špitálskej ulici v Starom Meste, je prvou pražiarňou na Slovensku s certifikátom na praženie BIO kávy, uvádza Kávičkári.sk. Ukrýva v sebe množstvo kávových príbehov. Jeden z nich je úzko spätý s chuťovými pohárikmi a čuchovými bunkami Bratislavčanov. Napriek tomu, že káva sa tu podáva „na stojáka“, Bratislavčania si tu môžu vychutnať lahodné zrná kávy Verticcio, ktorá sa praží priamo v žilinskej predajni na bulvári.
Kávičkárom sú k dispozícii aj zmesi od talianskych výrobcov
Ako prvú kávu sme ochutnali METROPOLU. Je majestátna, čokoládová, s jemnou chuťou orieškov. Vytvorili ju Bratislavčania a je to zmes arabík (80%) a robusty (20%).
Zmes 100% arabík v sebe spája zmes kávy s názvom KORZO. Jej príbeh je poprepletaný s osudmi obyvateľov Trnavy. Na jazyku vám ostane ešte dlho chuť orieškov.
Chute Korza patria do skupiny fair trade
Ponúka kvalitnú surovinu pestovanú s ohľadom na životné prostredie. Najdlhšia žilinská ulica prináša zmes BULVÁR espresso blend. Zmes arabík (90%) a robusty (10%) spája príbehy staré štyridsať rokov. Nájdete tu všetky milé veci úzko späté s kávou i čajom. Znalosť personálu, úsmev a ochota poradiť sú bonusom.
Nájdete ich vo všetkých prevádzkach v Bratislave, Trnave i Žiline.
Pripravené v spolupráci s: