Grand Hotel River Park, Bratislava
StoryEditor

Jaroslav Žídek bude šéfkuchárom v známej reštaurácii v Bratislave: Budem variť, čo chutí mne, odkazuje

14.02.2017, 11:19
Autor:
ipip
Bratislavský Grand Hotel River Park má nového šéfkuchára. Je ním od februára Jaroslav Žídek.

 Hostia v jeho novom menu nájdu niečo „staré aj nové, ale hlavne všetko dobré." „Som veľmi rád, že si pán Žídek vybral z viacerých ponúk práve tú našu a rozhodol sa obohatiť hotel svojimi dlhoročnými skúsenosťami. Pre náš gastro tím je to veľká česť a príležitosť naučiť sa od neho nové postupy a zručnosti,“ hovorí o spolupráci Branislav Kačkovič, riaditeľ Grand Hotela River Park.

Jaroslav Žídek vystriedal na poste šéfkuchára Igora Čehyho, ktorý viedol hotelovú reštauráciu, ako aj celkovú gastronómiu v hoteli od mája 2015.

Potraviny zo slovenských fariem, ale aj z blízkych európskych krajín

Menu bude tvoriť podľa vlastného hesla: „Čo chutí mne, to môžem ponúknuť aj mojim hosťom a naopak, čo mi nechutí, to nenavarím ani im.“ Jaroslav Žídek má za cieľ rozvíjať schopnosti ľudí v svojom tíme v reštaurácii a ako hovorí, rád by tu vytvoril zázemie, kde osobne bude poznať svojich hostí.

„Som rád, keď z kuchyne zájdem za ľuďmi a pozdravím ich v reštaurácii počas obeda či večere,“ dodáva.

Jaroslav Žídek pôvodom z Čiech, pôsobí na Slovensku už 14 rokov

Do konca novembra 2016 viedol reštauráciu hotela Albrecht v Bratislave, ktorú si prenajal v roku 2012. Splnil si tak sen mať svoju vlastnú reštauráciu s rodinnou atmosférou. Za ten čas do nej priniesol množstvo fanúšikov a stálych hostí.

Tu zúročil svoje skúsenosti, ktoré získal pôsobením v Čechách, v Španielsku, v Škandinávii ako aj v bratislavských reštauráciách Camouflage a Flowers. Tie vďaka jeho kuchárskemu umeniu získali niekoľko ocenení od slovenských (TREND TOP reštaurácie a hotely, Gurmán AWARD) a rovnako aj zahraničných hodnotiteľov (Feinschemcker, Gault Millau, Falstaff).

Jaroslav Žídek vytvoril na Slovensku niekoľko projektov (Škola varenia – jedny z prvých kurzov varenia pre amatérov), Worlds Chef (pozývanie zahraničných kuchárov na Slovensko). Účinkoval v slovenských kuchárskych reláciách a je autorom niekoľkých kuchárskych kníh (Šéfkuchár v paláci, Nebíčko v papuľke 1 a 2).

01 - Modified: 2012-11-26 09:00:00 - Feat.: 0 - Title: Prečítajte si Nebíčko v papuľke 02 - Modified: 2014-03-26 22:00:01 - Feat.: 0 - Title: Pospíšil testuje v prečo nie?! reštauráciu Žídeka
01 - Modified: 2024-11-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchárka Eva Polomská: Čo je podľa nej z hľadiska chutí hriech a čo by si nedala ani za nič na svete? 02 - Modified: 2024-10-25 02:49:30 - Feat.: - Title: Hviezdny šéfkuchár pre HN: Slovenská gastronómia rýchlo napreduje, kvalitu na michelinskú hviezdu má už teraz 03 - Modified: 2024-10-08 13:54:03 - Feat.: - Title: Chystá sa výnimočné podujatie pre všetkých gurmánov a nadšencov gastronómie. Na Slovensko zavíta MEGA hviezda 04 - Modified: 2024-08-17 07:30:00 - Feat.: - Title: Bageta či bolonské špagety. Zoznám sa s ostro stráženými potravinami, kvôli ktorým sú niektoré krajiny ochotné súdiť sa 05 - Modified: 2024-04-13 06:05:15 - Feat.: - Title: Lákavé vône a chute Dubaja
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. november 2024 17:25