"Nie je to o jednej veľkosti, pokiaľ ide o kalórie a percento sacharidov spotrebovaných denne," hovorí Bonciová. "Závisí to od jednotlivca, cieľov cvičenia a zdravotných problémov." Bonciová vo všeobecnosti odporúča, aby 40 až 60 percent stravy tvorili karbohydráty. Spodná hranica spočíva v tom, že môžete vylepšiť stravu, aby ste našli niečo, čo pre vás funguje, pretože to, ako cíti a funguje telo, je dôležitejšie ako číslo na váhe.Pixabay
StoryEditor

Deväť mýtov o sacharidoch, ktorým netreba veriť

30.05.2017, 17:10
Autor:
sansan
Sacharidy majú zlú povesť. Ak chcete schudnúť, musíte znížiť hladinu sacharidov? Alebo ste tento víkend vyšli z formy, lebo ste sa nimi doslova prepchávali?

Hoci pravdepodobne existuje nejaká pravda v týchto tvrdeniach, bolo by smiešne si myslieť, že sacharidy sú výhradným vinníkom, píše Thrillist. Dajte sacharidom šancu a prestaňte veriť týmto mýtom. 

01 - Modified: 2025-12-12 08:00:00 - Feat.: - Title: Portugalci na Slovensku, ktorí vedia podnikať. Bratislava sa rozrástla o ďalšiu prevádzku Beija Flor 02 - Modified: 2025-12-22 10:04:41 - Feat.: - Title: Čo si vybrať na tanier počas chladných dní? Vsaďte na kapustu, mrkvu aj zeler! 03 - Modified: 2025-11-29 08:30:00 - Feat.: - Title: 10 bežných potravín, ktoré ťa môžu zabiť. Na zozname nájdeš aj zemiaky, rebarboru či kešu 04 - Modified: 2025-11-21 08:37:27 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Chlieb vo vajci poznali už v antickom Ríme, dnes zachraňuje staré pečivo a je kultovým streetfoodom 05 - Modified: 2025-11-05 12:00:00 - Feat.: - Title: Čo sa stane, keď budeš 50 hodín jesť len fast food a sladkosti? Youtuber to vyskúšal na vlastnej koži
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. december 2025 23:36