"Nie je to o jednej veľkosti, pokiaľ ide o kalórie a percento sacharidov spotrebovaných denne," hovorí Bonciová. "Závisí to od jednotlivca, cieľov cvičenia a zdravotných problémov." Bonciová vo všeobecnosti odporúča, aby 40 až 60 percent stravy tvorili karbohydráty. Spodná hranica spočíva v tom, že môžete vylepšiť stravu, aby ste našli niečo, čo pre vás funguje, pretože to, ako cíti a funguje telo, je dôležitejšie ako číslo na váhe.Pixabay
StoryEditor

Deväť mýtov o sacharidoch, ktorým netreba veriť

30.05.2017, 17:10
Autor:
sansan
Sacharidy majú zlú povesť. Ak chcete schudnúť, musíte znížiť hladinu sacharidov? Alebo ste tento víkend vyšli z formy, lebo ste sa nimi doslova prepchávali?

Hoci pravdepodobne existuje nejaká pravda v týchto tvrdeniach, bolo by smiešne si myslieť, že sacharidy sú výhradným vinníkom, píše Thrillist. Dajte sacharidom šancu a prestaňte veriť týmto mýtom. 

01 - Modified: 2024-04-30 10:49:14 - Feat.: - Title: Turistika v Tatrách môže byť aj o jedle. Na týchto horských chatách si vychutnáte najlepší kotlíkový guľáš či parenú buchtu za rozumnú cenu 02 - Modified: 2024-04-05 09:36:59 - Feat.: - Title: Prečo ceny jedla skokovo stúpli? Zdraženie potravín má aj znaky špekulatívnej bubliny 03 - Modified: 2024-03-22 11:00:00 - Feat.: - Title: Bratislavské pekárne, ktoré sa oplatí navštíviť: Tu si dáš sladké pečivo, rímsku pizzu, dobrú kávu aj bagety ako z Paríža 04 - Modified: 2024-03-24 10:00:00 - Feat.: - Title: Trojročné dievča trpí zriedkavou poruchou: Má nutkanie jesť divné predmety. Pochutí si na omietke aj črepinách skla 05 - Modified: 2024-03-09 09:00:00 - Feat.: - Title: Influencerka chcela brunch zadarmo, dostal sa jej však len výsmech. Reakcia populárnej reštaurácie sa stala virálnou
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. máj 2024 02:26