V jedle dostávame každý deň do tela prísun živín, ale aj jedov. Niekedy je to v dôsledku nevhodného spôsobu prípravy, niekedy však nebezpečné látky obsahujú už samotné potraviny. Máme sa tohto kokteilu chemikálií báť? A kde ich nájdeme najviac. V HN magazíne sme si posvietil na stravu, ktorá nám môže ublížiť. V galérii nájdete desať potravín, ktoré nezriedka ukrývajú aj látky, ktoré nám môžu škodiť.
Podľa správy Svetovej zdravotníckej organizácie viac ako tri štvrtiny ľudských ochorení súvisia s jedlom, pri polovici chorôb je nesprávna výživa dokonca hlavným faktorom. Chemických zlúčenín, ktoré nás obklopujú, sú dnes milióny a nie je v silách nikoho vyskúšať toxicitu jednotlivých látok na človeka. Čo nám teda ubližuje najčastejšie?
Citrusy. Snímka: publicdomainpictures.net
StoryEditor
Desať potravín, ktoré ukrývajú jedy. A máte ich v chladničke či špajzi
Téma z HN magazínu: S jedlom si neraz do tela „naládujeme“ aj chemický kokteil rôznych látok. Zistite, čo môže byť nebezpečné.