StoryEditor

Desať potravín, ktoré ukrývajú jedy. A máte ich v chladničke či špajzi

13.03.2016, 11:29
Autor:
apnapn
Téma z HN magazínu: S jedlom si neraz do tela „naládujeme“ aj chemický kokteil rôznych látok. Zistite, čo môže byť nebezpečné.

V jedle dostávame každý deň do tela prísun živín, ale aj jedov. Niekedy je to v dôsledku nevhodného spôsobu prípravy, niekedy však nebezpečné látky obsahujú už samotné potraviny. Máme sa tohto kokteilu chemikálií báť? A kde ich nájdeme najviac. V HN magazíne sme si posvietil na stravu, ktorá nám môže ublížiť. V galérii nájdete desať potravín, ktoré nezriedka ukrývajú aj látky, ktoré nám môžu škodiť.

Podľa správy Svetovej zdravotníckej organizácie viac ako tri štvrtiny ľudských ochorení súvisia s jedlom, pri polovici chorôb je nesprávna výživa dokonca hlavným faktorom. Chemických zlúčenín, ktoré nás obklopujú, sú dnes milióny a nie je v silách nikoho vyskúšať toxicitu jednotlivých látok na človeka. Čo nám teda ubližuje najčastejšie?

01 - Modified: 2024-10-10 13:00:00 - Feat.: - Title: Čokoláda, zmrzlina alebo koláče? Doprajte si maškrty podľa vášho znamenia 02 - Modified: 2024-10-02 11:00:00 - Feat.: - Title: Gastroenterológ Ladislav Kužela: Naše črevá môžu rozhodnúť aj o tom, kto sa nám páči 03 - Modified: 2024-10-08 13:54:03 - Feat.: - Title: Chystá sa výnimočné podujatie pre všetkých gurmánov a nadšencov gastronómie. Na Slovensko zavíta MEGA hviezda 04 - Modified: 2024-09-24 11:19:21 - Feat.: - Title: Prvý Slovák, ktorý získal michelinskú hviezdu: Bratislava je drahšia ako Viedeň, je to pre mňa fenomén 05 - Modified: 2024-09-23 18:00:00 - Feat.: - Title: Herec Ján Dobrík nám prezradil svoje NAJ produkty i miesta oddychu, ktoré ho nesklamú
menuLevel = 2, menuRoute = style/hn-magazin, menuAlias = hn-magazin, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
12. október 2024 19:13