Vy sa rád smejete, pravda?
Áno, áno, to máte pravdu. Myslím, že som sa s úsmevom už narodil (smiech). Humor je dôležitý a niekedy sa bez neho nedá prežiť. Takže áno, rád sa smejem a dúfam, že úsmev sa spája s mojou tvárou.
Aj keď mal som aj opačné reakcie, lebo niekedy ľudia neberú úsmev pozitívne, vnímajú ho provokatívne. Ale chcem všetkých upozorniť, že je to jednoducho môj výraz tváre, ktorý mám od detstva. Trpel som zaň ako študent.
Takže bolo také to: „Čo sa smejete, Kažimír?“
Presne, bolo to vnímané, že sa uškŕňam. Mám silnú mimiku, aj keď som začal mediálne vystupovať, mal som veľké problémy udržať nejaký čas stabilný výraz. Mne na tvári vidieť všetko, jasne dávam najavo emócie, a tým pádom ťažko schovávam názor. A kvôli tomu som nemal problémy ani tak v politike ako v škole. Zopárkrát ma vyhodili z hodiny, lebo som sa „škeril do slnka“ a podobne.
Asi by z vás nebol dobrý hráč pokru.
To asi nie, hoci aj ten sme ako študenti hrávali.
Čo vás v poslednom čase obzvlášť pobavilo, sa teda asi pýtať ani nemusím, keďže úsmev vám z tváre neschádza...
... tak zase to nie, žijeme v ťažkom období a ja patrím k tým šťastným, v ktorého bezprostrednom okolí nebol nikto zasiahnutý koronavírusom. Dokonca to vyzerá, že v celom bankovníctve sme to zvládli bez nákazy, máme k tomu aj štatistiku.
V bankovom sektore pracuje okolo devätnásťtisíc ľudí a podľa informácií, ktoré sme dostávali z bánk počas tých najdrsnejších týždňov, to vyzerá, že sme to zvládli bez nálezu. Tak dúfam, že to vydrží aj ďalej. Musím však povedať, že som prežil zaujímavé obdobie,
veľmi som sa zlepšil napríklad vo varení. Povedal som si, že okrem toho, že som bol rodič, nakupovač, tak budem aj...
... varič?
(Smiech) No aj varič. Ale okrem zohrievania som aj varil. Lebo mnoho chlapov vie len zohriať jedlo, ale ja viem aj variť. No a rozšíril sa mi jedálny lístok, dokonca o niektorých jedlách deti povedali, že sú lepšie ako od iných konkurenčných kuchárov u nás doma.
Čo vám pribudlo do kulinárskeho repertoáru?
Robím vynikajúce gnocchi s omáčkou z niekoľkých druhov syra v kombinácii s výbornými nakladanými rezníkmi. Rôzne druhy šalátov, v tom som sa takisto veľmi zlepšil, aj nejaká rybka by mohla byť. Mám za sebou aj prvý perkelt a prežili sme (smiech).
Takže ten asi nebude z kategórie hviezdnych jedál.
Ale je to moje obľúbené jedlo a dostal som sa tak ďaleko, že som schopný uvariť niečo, čo chutí aj mne. Takže tento aspekt života počas korony bol pozitívny. Smutne...
Zostáva vám 85% na dočítanie.