Martin Šrámek alias Maxo a Veronika Adamičková, umeleckým menom Ronie FOTO: Katarína KincelováFOTO: Katarína Kincelová
StoryEditor

Ronie a Maxo: Randením si neprešli, všetko totiž spečatila vážna nehoda. Tam sa to zaklincovalo, zhodujú sa

25.01.2024, 00:00
  • On je introvert, má rád poriadok, ona je zas veselá a s vlastným systémom na všetko, obaja sú ale naplno oddaní hudbe. Martin Maxo Šrámek a Ronie (Veronika Adamičková) tvoria dokonalé duo aj v súkromí.
  • Prečítajte si rozhovor publikovaný v HN magazíne, kde si každý týždeň v rubrike Ako to je naozaj predstavujeme inšpiratívne dvojice ľudí z rôznych oblastí spoločenského diania.
  • Dnes sa zameriame na dvojicu partnerov Ronie a Maxa, ktorí sú na hudobnej scéne známi nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, okrem toho však obaja okrem talentu sršia aj pozitívnou energiou a láskou k hudbe a jeden k druhému.

Martin Maxo Šrámek je známy ako skladateľ, spevák a uznávaný slovenský producent. Medzi známe mená, s ktorými spolupracoval patrí napríklad Celeste Buckingham, Lucie Bílá, Tina, Monika Bagárová, Rytmus, Ego, Vladis, Separ, Čis T, Lavagance, Katarína Knechtová, Adam Mišík a mnohí iní a medzi jeho zahraničné spolupráce napríklad Maysa Leak, žiačka Stevieho Wondera či so skladateľ Alan Ray Scott. 

Na druhej strane Ronie, vlastným menom Veronika Adamičková, je úspešná slovenská speváčka, ktorá sa do povedomia dostala vďaka účinkovaniu v Česko Slovensko má talent so skupinou Foresomeone. Na konte má niekoľko úspešných singlov, albumov a spoluprác s umelcami ako Dominika Mirgová, Majk Spirit či ADiss. Aktuálne vydala svoju novinku, album Roniemoon.

Ako sa zoznámili, kto si koho všimol prvý, v čom sú si najväčšou oporou, aká bola ich cesta nielen k spoločnému životu ale aj k tomu hudobnému a ako to vyzerá za múrmi ich domácnosti? To aj omnoho viac sa dozviete v nasledujúcom článku.

Randením si ani neprešli

Veronika: Zoznámili sme sa, keď som mala ešte skupinu, bolo to však len pracovné a kamarátske. Jednoducho sa nám spojili názory a našli si k sebe cestu.

Martin: Vídali sme sa však málo. Párkrát som ťa akurát stretol, keď si skúšala u nás s Tinou.

Veronika: Ale vždy, keď som sa zastavila, som ti doniesla pomarančový džús, zafixovala som si, že ho máš najradšej. Všetko sa spustilo, keď som k tebe prišla robiť album. A už som zostala (smiech). Neprešli sme si teda randením, ale hneď sme šli ako „do manželstva“. Ale bolo to prirodzené.

image

Martin Šrámek alias Maxo a Veronika Adamičková, umeleckým menom Ronie FOTO: Katarína Kincelová

FOTO: Katarína Kincelová

Martin: Všetko sa zaklincovalo, keď som ti kúpil elektronický longboard, na ktorom si v 40-kilometrovej rýchlosti spadla... Ostala si dva mesiace v posteli a nevedela sa ani pohnúť.

Veronika: A celý čas si sa o mňa staral. Bolo to pritom na začiatku vzťahu.

Martin: Tam sa to však spečatilo.

Veronika: Ja som pritom chcela otvorený vzťah, ty si mi však oznámil, že ma berieš ako frajerku, a hotovo (smiech). A po úraze sme po štyroch mesiacoch spolužitia prekonali toľko ako iní po roku.

Martin: Alebo desiatich.

Domácnosť dvoch protipólov

Veronika: Si extrémny introvert. Keď si v kruhu obľúbených ľudí, vieš byť extrovertný, ale rád sa zatváraš v štúdiu. Často ťa volám autista, niektoré črty totiž máš. Ja zas mám ADHD...

Martin: … a veľmi silné.

Veronika: Nemáme to potvrdené, ale viac-menej je to jasné (úsmev). Potrebuješ mať veci presne na svojom mieste a okamžite.

Martin: A upratujem aj tvoje kôpky.

Veronika: To je môj štýl upratovania.

Martin: Kým si prišla, mal som nádoby otočené etiketou dopredu a veci uložené za sebou podľa farieb.

Veronika: A teraz máme dva vianočné stromčeky.

Martin: Geometria musí byť (úsmev). Predtým som taký nebol, ale keď som si kúpil niečo vlastné – dom, chcel som, aby bolo všetko presne tak, ako chcem.

Veronika: A ja som prišla a všetko zničila (smiech). U nás v domácnosti teda upratuješ ty.

Martin: A keď ideme spať, ty sa „zapneš“: na desaťkrát si líhaš a chceš sa rozprávať. A tvoj pes Marvin behá zas počas dňa všade za tebou, ste vlastne narušitelia nášho „zen-budhizmu“, ktorý tam máme my s mojím psom.

Veronika: To aby ste boli v rovnováhe. Takže: si extrémne pracovitý introvert, cieľavedomý a veľký perfekcionista. Pieseň, ktorú by niekto robil deň, ty robíš šesť, lebo vieš, že to môžeš potiahnuť ďalej. A si veľmi, veľmi dobrý človek.

Martin: Ale no...

Veronika: Si. Niekto to hovorí len naoko, u teba je to naozaj.

Martin: Povahovo sme však rozdielni. Ty keď sa cítiš diskomfortne, si extrovert a nikto si nevšimne, že ti nie je dobre, ja sa skôr utiahnem. V realite si iná, ako ľudia vnímajú zo sociálnych sietí, to viem podľa seba.

Veronika: Myslel si si, že som arogantná a povrchná (smiech).

Martin: Pritom si človek, ktorý mi po dlhom čase dal pocit pokoja, čo je neskutočné. Prvýkrát sa po zobudení usmievam. Si vtipná a všetko „trolluješ“, máš takmer stále dobrú náladu, to som predtým nepoznal. A ja ti ju vždy pokazím.

Veronika: Dudroš si ty, ja sa snažím byť pozitívna.

Keď to ladí 

Veronika: V rámci našej spolupráce na mojom albume však vznikali hádky (smiech). Ja som bola executive producer a teba som si vybrala ako producenta, pritom to vyzeralo, že producenta robím ja (smiech). Ja som mala istú predstavu, ty zas svoju.

Martin: A medzitým sa udialo aj veľa iných vecí.

Veronika: Boli tam náročné obdobia...

Martin: A najmä kolega, ktorý s nami pracoval, mal z nás nervy. Potom sme sa však našli, zladili sme svoje predstavy a dopadlo to skvelo.

Veronika: Najlepšie sa nám robí dvom.

Martin: Už sa dokonca teším, keď máme pracovať spolu.

Veronika: Na začiatku to tak nebolo. Bol si zvyknutý robiť so speváčkami, ktorým si väčšinou skladal hudbu ty, ja som si vždy sama určovala, čo a ako budem spievať. Bol si zvyknutý, že ťa ľudia počúvajú, ja som však bola iná (smiech). Keď sa nezhodneme, riešime to tak, že sa necháme vychladnúť a potom skúsime obe verzie a vyberieme tú, ktorá sa nám páči viac. Snažíme sa robiť kompromisy. Už sa chápeme.

Martin: Najviac si na tebe vážim tvoj humor a to, ako si ma doberáš.

Veronika: A ja tvoju úprimnosť (úsmev).

01 - Modified: 2023-12-24 11:11:46 - Feat.: 0 - Title: Príbeh Slováka pripomína skôr film než realitu: Nepozvali ho na pohovor, nevedel jazyk, teraz má prácu snov 02 - Modified: 2023-11-20 23:00:00 - Feat.: 0 - Title: Herec Oskar Hes: Otázku, či sú bratia Mašínovci hrdinovia alebo vrahovia nenávidím a väčšinou ani neodpoviem 03 - Modified: 2023-11-04 11:11:52 - Feat.: 0 - Title: Katka Žbirková: Zoznámili sme sa kvôli rozhovoru, ktorý ani nevznikol. Ten zásadný sme však viedli celý život
01 - Modified: 2024-04-19 14:36:28 - Feat.: - Title: Taylor Swift vydala nový album. The Tortured Poets Department priniesol 31 nových skladieb a rozbíja internet 02 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 03 - Modified: 2024-04-19 12:46:22 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 04 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 05 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 09:13