StoryEditor

Potomkovia slávneho herca pre HN: Chaplina máme v krvi

26.03.2015, 19:00
Exkluzívny dvojrozhovor so synom a vnučkou najslávnejšieho komika. Iba v prečo nie?!

Modelka a hudobný majster. Herečka a majiteľ cirkusu. Syn legendárneho komika a pravnučka nositeľa Nobelovej ceny. A najmä otec a dcéra so slávnym menom. Eugene a Kiera Chaplinovci v exkluzívnom dvojrozhovore.

Už rodný list vás predurčuje na neštandardný život. Čo myslíte, ako by sa vyvíjal, keby vaše priezvisko znelo napríklad O´Neill?
Eugene: Nemyslím si, že by sa toho veľa zmenilo, keby som sa nevolal Chaplin. Ak sa chcete v živote niekam posunúť, stále musíte dokazovať svoje kvality nielen okoliu, ale aj sám sebe.

Kiera: Takéto úvahy si vôbec nepripúšťam, je to raz moje meno a nič s tým nenarobím. Aj keď, priznávam, keď som začínala s hereckou kariérou, tak som uvažovala, že by som si priezvisko zmenila. No potom som si povedala: a prečo by si to vlastne mala urobiť? Nebudem sa meniť kvôli nikomu a som veľmi rada, že mám také skvelé meno.

A vy, Eugene, nikdy ste neuvažovali nad zmenou priezviska?
Eugene: Nie. Lebo hoci meno môže otvárať dvere, nezaručí vám, že sa cez ne aj dostanete. Všetko, čo som v živote dosiahol, som si musel vydobyť sám. A myslím si, že Kiera rovnako.

Kiera: Presne tak. Od tej chvíľkovej slabosti som si istá, že by som si ho nikdy nezmenila. V živote sú aj horšie veci, ako dookola počúvať: to je vnučka Charlieho Chaplina. Som pyšná na to, že môžem nosiť jeho meno po všetkej tvrdej práci, ktorú má za sebou a vďaka ktorej bol úspešný. Bola by to hlúposť, ba priam urážka. 


Slávna rodina - komik Charlie Chaplin, jeho syn Eugene (vľavo) a vnučka Kiera.

Priezvisko O´Neill nespomínam náhodou, Charlie Chaplin nie je vašim jediným hviezdnym predkom...
Eugene: ...narážate na Eugena O´Neilla...

... amerického dramatika, štvornásobného nositeľa Pulitzerovej ceny a laureáta Nobelovej ceny za literatúru. Vraj to bol prísny muž, ktorý nebol nadšený z toho, že sa jeho dcéra vydala za Charlieho Chaplina.
Eugene: Nepamätám si ho, mal som asi tri mesiace, keď zomrel. 

Otec vám o ňom nerozprával?
Eugene: Rozprával, ale ich vzťah sme neriešili.

Je známe, že v rezidencii u vašich rodičov, respektíve starých rodičov bol doslova pretlak známych mien. Ktoré vás dostalo?
Eugene: Truman Capote.

Kiera: Pre mňa to bol jednoznačne Michael Jackson. Stretávala som sa s mnohými známymi ľuďmi, najmä z hudobnej brandže, pretože môj otec s nimi pracoval v štúdiu. Bola som však príliš malá, aby som si to uvedomovala. A potom to bolo stretnutie s princeznou Dianou, ale to už nebolo u starkých v dome.

Celý rozhovor nájdete v 52-stranovom magazíne prečo nie?!, ktorý je dnes vložený v Hospodárskych novinách, alebo v rámci HNkonta TU.

 

01 - Modified: 2007-04-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Najväčšia domáca ekologická výstava
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-19 12:46:22 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-20 09:37:51 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 04 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 05 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej?
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 15:14