StoryEditor

Šlo im o život, aj tak si najskôr spravili selfie s kyslíkovou maskou

25.07.2015, 10:18

Autoportréty pomocou mobilného telefónu sú pre niektorých jedincom skrátka neoddeliteľnou súčasťou života. A to aj v prípade, že im o život ide, píše iDnes.cz.

Pri ceste v lietadle Airbus A320 spoločnosti United Airlines na trase z Denveru do Los Angeles prežilo 150 pasažierov nepríjemné prekvapenie. Pri prelete štátu Colorado jeden z pasažierov omdlel a niekoľko ďalších si začalo sťažovať na nevoľnosť.

Posádka situáciu vyhodnotila ako zníženie tlaku vzduchu na palube a nechala spustiť núdzové kyslíkové masky. Lietadlo našťastie v poriadku núdzovo pristálo na letisku Grand Junction, kde už čakal záchranný tím. Samotná príčina tejto situácie nie je doteraz známa, na lietadle nenašla žiadna technická porucha. Niekoľko pasažierov previezli do blízkej nemocnice.

Na situácii je však kuriózne to, ako sa zachovalo hneď niekoľko pasažierov. Veľa z nich totiž neočakávanú situáciu s kyslíkovými maskami využila pre originálne autoportréty a nahrala ich na sociálnu sieť Twitter.

Medzi pasažiermi bol aj profesionálny wrestlingový zápasník Sheamus. Situáciu komentuje: "Núdzové pristátie v Colorade na palube United Airlines. Veľa statočných ľudí tu nebolo, keď sa spustili kyslíkové masky."

Iná užívateľka Twitteru opisuje svoj zážitok: "Na druhej strane... aspoň teraz už naozaj dobre viem použiť kyslíkovú masku!"

Užívateľ David Schamis píše pod svojou selfie z lietadla: "Let UA447 na ceste do Los Angeles práve núdzovo pristál v Grand Junction. Strata kyslíka na palube." V pozadí snímky je slečna z predchádzajúceho obrázku. V e-maile pre server Mashable David Schamis ďalej opisuje svoj zážitok: "V polovici letu zrazu niekto nečakane omdlel. Palubný personál začal zbesilo zháňať doktora. A potom som niekoho počul hovoriť, že vzadu omdlelo päť ľudí. Následne sme počuli hlásenie, že je problém s kyslíkom. Vypadli kyslíkové masky. Najskôr povedali, nech si ich nasadia len tí, ktorí sa necítia dobre, ale potom vydali nariadenie, nech si ich nasadíme všetci."

"Nečakaná zastávka v Grand Junction pri mojej ceste do Los Angeles," píše ďalšia z užívateľov Twitteru. Zo situácie je zrejmé, že ľudia nepustia mobil z ruky ani vo chvíli, keď stoja tvárou v tvár veľkému nebezpečenstvu. Pre niekoho môže byť obstaranie selfie skrátka len forma rozptýlenia pri takto zložitej situácii, ale pre iných je to súčasť životného štýlu. Nielen že zo situácie vyviazli živí a zdraví, ale majú ďalší prírastok do kolekcie vlastných tvárí pri zaujímavých okamihoch.

01 - Modified: 2007-08-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Fond kupuje západné akcie
01 - Modified: 2024-04-16 08:24:30 - Feat.: - Title: Musk chce prinútiť nových užívateľov, aby za príspevky na sieť X platili 02 - Modified: 2024-04-12 19:41:22 - Feat.: - Title: Do Maďarska priletelo prvé vojenské dopravné lietadlo Embraer KC-390 určené ozbrojeným silám 03 - Modified: 2024-03-20 18:37:14 - Feat.: - Title: Izraelský vládny hovorca bol suspendovaný kvôli výroku na sieti X o pomoci pre Gazu 04 - Modified: 2024-04-08 08:00:00 - Feat.: - Title: X inzerovala reklamu so súpravou na kradnutie spermií. Urobte z neho otca bez jeho vedomia, vyskakovali slogany na sociálnej sieti 05 - Modified: 2024-03-18 21:28:16 - Feat.: - Title: Lietadlo Lufthansy núdzovo pristálo na Rodose, v kabíne sa dymilo
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 03:20