Samsung, ktorá prezentuje úplne novú podobu domácností, takzvaný Bespoke Home. SNÍMKA: SamsungSNÍMKA: Samsung
StoryEditor

Novinka v kuchyniach: Môžete si zvoliť farbu chladničky, keď vás omrzí, len ju zmeníte

09.06.2022, 18:00
  • V Miláne prebieha najväčší veľtrh dizajnu, nábytku aj inovácií.
  • Samsung prezentuje novú podobu domácností, predviedol aj spotrebiče vybavené umelou inteligenciou.
  • Na čo sa milovníci technológií môžu ešte tešiť?

Na výstavisku sa stretávajú svetoví dizajnéri, výrobcovia a architektonické štúdiá, aby ukázali svoje novinky a nastolili trendy na nasledujúce roky. 

Návštevníkov, tak ako tradične, púta v Miláne sekcia kuchýň EuroCucina. Svoj stánok si v nej postavila aj spoločnosť Samsung, ktorá prezentuje úplne novú podobu domácností, takzvaný Bespoke Home, alebo domácnosť na mieru. 

Na mieru 

Najväčšia pozornosť sa sústredí na vylepšené kuchynské aj iné spotrebiče v štýlových farbách, s najmodernejšími funkciami a luxusnou povrchovou úpravou. Horúcou novinkou sú práčky a sušičky Bespoke AI a séria kuchynských spotrebičov. Nová rúra Bespoke je vybavená umelou inteligenciou a na európsky trh príde v septembri.

Dá sa ovládať pomocou mobilnej aplikácie SmartThings, technológia AI Pro Cooking™ dokáže rozpoznať jednotlivé ingrediencie, optimalizovať podľa nich nastavenie parametrov, a navyše pripravované jedlo monitorovať, aby nebolo ani nedovarené, ani vysušené.

image

Slováci menia názory. Väčšina by už svojej dcére či vnučke odporučila prácu v IT

Záujem si v Miláne vyslúžil systém zdravého varenia v pare, a to aj pomocou špeciálneho zásobníka na vodu. Funkcia Sense-to-Open zase umožňuje otvárať dvere rúry jednoduchým dotykom. Dokonca má prepážku, ktorá umožňuje varenie v dvoch režimoch súčasne - hore môžete piecť zemiaky a dole dusiť mäso. Do novej série spotrebičov patrí tiež umývačka a indukčná varná doska. 

Všetko pod dohľadom AI 

Samsung ukázal aj nové práčky a sušičky, opäť aj tieto spotrebiče sú vybavené Bespoke AI, teda umelou inteligenciou. Práčky majú extrémne veľkú kapacitu, čo využijú hlavne veľké rodiny. Umelá inteligencia riadi aj chod sušičky, sleduje vlhkosť bielizne a optimalizuje sušiace algoritmy, dĺžku aj teplotu sušenia.

Ďalšou atraktívnou novinkou sú spotrebiče, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako skrine - jedna vysoká a druhá nízka, ale skrývajú v sebe špeciálne úpravy. Vysoká je “air dresser” a dokáže bez prania vyčistiť šaty. Stačí iba zavesiť kabát, oblek alebo šaty na vešiak a uložiť ich rovnako ako do skrine. Spotrebič prostredníctvom pary všetko vydezinfikuje, zbaví pachov, baktérií a vírusov. Nízka skrinka funguje rovnako, ale je určená na čistenie topánok. 

Dizajn na prvom mieste

Pri spotrebičoch od Samsungu sme si už zvykli na najnovšie inovácie, ktoré udávajú trendy. Na veľtrhu EuroCucina išla firma ešte ďalej a pochválila sa unikátnym dizajnom. Chladničky, práčky, umývačky aj rúry majú minimalistický dizajn s rovnými líniami, ktoré dokonale zapadnú do kuchynskej linky a nerušia.

Horúcou novinkou je personalizácia. A to nielen v prispôsobení technológií, ale aj v samotnom vizuále. Ako prvé prichádzajú na rad chladničky. Farbu predného panela si môže zákazník sám vybrať a rovno nakonfigurovať.

K dispozícii má pestrú paletu pastelových aj tmavých farieb a rôznych povrchov. Ak by sa mu farby časom zunovali, jednoducho si môže kúpiť iný panel a nechať si ho vymeniť. Vo Veľkej Británii už majú panely, do ktorých sa dá navoliť aj vlastný dizajn, napríklad rodinná fotka, u nás táto služba teraz nie je k dispozícii.

Nemýľte si to ale s displejom, také jednoduché to zase nie je, aby ste si mohli na chladničke premietať čokoľvek a stlačením jedného tlačiť zmeniť podobu panelu. Je možné, že v budúcnosti sa bude dať zvoliť farba predného panela aj na iných spotrebičoch. 

Bespoke nie je iba o aplikácii

Personifikácia výrobkov nezahŕňa iba vypnutie a zapnutie cez mobilný telefón. V Samsungu sa snaži vytvoriť na mieru šité a dokonale pohodlné domáce prostredie - od varenia, pečenia, cez pranie, umývanie až po  kvalitu vzduchu a vykurovanie.

Všetky spotrebiče s podtitulom Bespoke sú aj v energetickej triede A a patria k najúspornejším na trhu. V Samsungu hovoria, že pre ich zákazníkov je energetická úspora veľkou témou a odráža sa to aj na predajoch. Ľudia jednoducho majú záujem o síce drahšie, ale energeticky najúspornejšie produkty. Udržateľnosť a šetrnosť sú témy, ktoré hýbu trhom aj zákazníckym správaním. 

01 - Modified: 2022-05-27 14:34:43 - Feat.: 1 - Title: Nechcete minúť majetok, no túžite po šikovných smart hodinkách? Tu je náš horúci tip 02 - Modified: 2022-05-25 08:47:02 - Feat.: 1 - Title: Stellantis a Samsung spoločne postavia v USA závod na výrobu batérií
01 - Modified: 2024-04-25 12:03:56 - Feat.: - Title: Samsung prináša podarenú štýlovku. Pokúsi sa s ňou uspieť na trhu, kde sa mu dlho nedarí 02 - Modified: 2024-04-25 05:30:00 - Feat.: - Title: Od Amazonu po Voyo. Veľký test desiatich streamovacích služieb odhalil veľké rozdiely 03 - Modified: 2024-04-22 08:12:17 - Feat.: - Title: V obľúbenej dovolenkovej destinácii si v noci zmrzlinu už nedáš. Talianske mesto zakáže nočný predaj jedla 04 - Modified: 2024-04-22 06:32:56 - Feat.: - Title: Miláno mierni nočný život. Zakáže jedlo aj zmrzlinu v uliciach, predajcovia sa búria 05 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 22:27