Pri výbere školy ste sa vraj kedysi rozhodovali medzi tým, či ísť študovať za kuchára, alebo skúsiť odbor holič – kaderník. Čo rozhodlo v prospech vašej súčasnej profesie?
Chcel som byť iný. A deti z decáku to mali ťažké ešte v jednom ohľade. Medzi rovesníkmi už od základky fungoval určitý druh rasizmu, nie podľa farby pleti, či je niekto čierny alebo biely, ale podľa toho, či ste z „normálnej rodiny“, alebo z decáku. Hovorili nám „domováci“ a smiali sa mi napríklad aj preto, že som mal na desiatu iba jablko, a nie rožok so šunkou ako oni. Ja som sa nehodlal tomuto podvoľovať, chcel som byť jednoducho sám sebou, prekračovať hranice. Nechcel som byť vnímaný ako „domovák“, ako nám vtedy hovorili. A vlastne aj preto som sa chcel dostal k chalanom z futbalu. Navyše sa tam motali pekné dievčatá. Chlapci mali svoj štýl, ktorý potom kopírovali aj ostatní mladí z Opavy. Čo mal vtedy na sebe Kubo Ihnatišin (bývalý futbalista FC Slezan Opava, pozn. red.), po tom túžil každý. Už v decáku, keď som sa učil za kaderníka, som im začal strihať vlasy a robiť rôzne melíry. Vždy som dostal päťdesiat korún, a navyše mi to prihralo aj ďalšie kšefty. Túžil som byť v ich partii a nakoniec sa mi to podarilo. Chodil som s nimi za zábavou a bol som napríklad aj na tréningu. To bolo niečo. Samozrejme, že som si medzi nimi poriadne ani nekopol.
Koľko rokov ste vlastne strávili v detskom domove?
Ako bábätko ma rovno odložili do dojčenského ústavu v Opave na Nákladnej ulici. Neskôr, keď som mal tri roky, ma dali do detského domova na námestí Rybí trh.
Zostáva vám 81% na dočítanie.