Tomáš „Lasky“ Šedivý FOTO: Branislav ŠimončíkFOTO: Branislav Šimončík
StoryEditor

Lasky zo skupiny Para: Mám celkom rád pocit zdieľaného trápna

08.05.2025, 07:30
  • Kapela PARA oslavuje tridsať rokov a rozhodla sa to osláviť vo veľkom štýle – najväčším koncertom vo svojej histórii. Za tri dekády sa skupina stala symbolom priateľstva, pohody a čistej radosti z hudby.
  • Ako sa zhodujú jej členovia, PARA pre nich nie je len umelecký projekt, ale aj životný štýl. Rodina, ktorá vznikla z lásky k hudbe a zo spoločného času na pódiu aj mimo neho.
  • O tom, čo pre neho znamená koncertovanie, aj o záľube vymýšľať si o fanúšikoch pekné príbehy, sme sa v Téme porozprávali s frontmanom kapely, TOMÁŠOM „LASKYM“ ŠEDIVÝM (44).

Máte to v kapele spravodlivo podelené aj s tým, kto najčastejšie poskytuje rozhovory, lebo to má povedzme radšej než iní?

Nikto z nás to nemá nejako veľmi rád (úsmev), ale mne to tak nejako „spadlo do klína“, lebo som frontman tej našej brutálnej zostavy.

Je dobrý pocit byť frontman?

Naša skupina má tridsať rokov, to je celkom dosť času na to, aby si na to človek zvykol. Ale pravda je, že som nikdy nebol trémista – tak som na to možno predurčený. Skrátka, beriem to tak, ako to je. Neriešim, aký mám z toho pocit. To je moje miesto a hotovo.

Presne pred rokom sme v Téme priniesli rozhovor s Martinom „Fefem“ Žúžim z Hexu – Hexu sa totiž podarilo to, čo aktuálne skupine Para. Získali českého Anděla za najlepší slovenský album. Gratulujem.

Ďakujem. Pravdupovediac, v zásade som tam išiel s tým, že to vyhráme. Zvyšok skupiny tomu neveril, takže na Anděla nešiel. Som rád, že som mal pravdu. De facto je to ocenenie našej roboty zo strany odbornej verejnosti, z čoho sa, samozrejme, tešíme, ale to je asi všetko.

Ako to myslíte?

Tak, že ono to až tak veľa v Česku neznamená. Ak tam človek nie je nejakým spôsobom prítomný a nehráva tam pravidelne, nemôže tam ani výrazne preraziť. Ale z ocenenia máme naozaj veľmi fajn pocit.

V Česku hráva Para málo?

Málo. Hrávame v Prahe, Brne a Ostrave, ale na naše české koncerty prichádzajú väčšinou Slováci.

Čím to je? Kapela nemá ako prioritu preraziť u susedov?

Možno aj našou lenivosťou? (úsmev)

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 91% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-30 23:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zuzana Smatanová: Rozbila som sa na kúsky a zase poskladala nanovo. Je užitočné držať sa "na nule" 02 - Modified: 2024-09-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Martin Rychlík a jeho sonda do sveta človečenstva: Aj moderná spoločnosť rieši, ako "dobre umierať"
01 - Modified: 2025-11-26 15:00:00 - Feat.: - Title: Biznis vyjednávač: Nešliapem na ego. Ukazujem rešpekt, aj keď nesúhlasím, menej hovorím a počúvam 02 - Modified: 2025-11-26 06:30:00 - Feat.: - Title: Ľudia na sieťach vyjadrujú nenávisť tak, aby ju neskôr mohli poprieť, približuje filozof 03 - Modified: 2025-11-25 23:00:00 - Feat.: - Title: ​Blackout v Európe? Vylúčiť sa nedá. Šéf prenosovej sústavy pre HN upozorňuje na riziká zelených zdrojov 04 - Modified: 2025-11-25 10:40:43 - Feat.: - Title: K headlinerom 30. ročníka Pohody pribudli okrem The Cure ikonickí The Prodigy 05 - Modified: 2025-11-25 09:05:00 - Feat.: - Title: Netvory z mlyna hrôzy. Kanibalská kauza šokovala celé Československo, sudcovia sa však nemali čoho chytiť
menuLevel = 1, menuRoute = tema, menuAlias = tema, menuRouteLevel0 = tema, homepage = false
27. november 2025 19:05