StoryEditorSladokosti obsahujú menej cukru, firmy reagujú na tlak
Daň z cukru Slovensko nechystá, producenti však zakročili sami.
Malý krôčik pre výrobcu, veľký pre zdravie. Po narastajúcej miere obezity a tlaku niektorých štátov sa nadnárodné korporácie a producenti sladkostí rozhodli postupne znižovať vo svojich produktoch podiel cukru. A týka sa to aj obľúbených sladkostí z našich obchodov. Tie s menším podielom cukru sa postupne dostávajú na regály. Zmenu chuti však spotrebitelia nemajú pocítiť. Vo väčšine prípadov ide len o zopár gramov, no pri dennej odporúčanej dávke, ktorú určila Svetová zdravotnícka organizácia na maximálne šesť čajových lyžičiek, to zaváži.
Keksíky aj nápoje
„Nové produkty vytvárame s menším množstvom cukru, znižujeme ho v ex...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-12-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Prísady do jedál, ktoré liečia. Čo zaberá na boľavé zuby a žalúdok či podporuje chudnutie?
02 - Modified: 2024-12-20 11:44:06 - Feat.: - Title: Nezneužijeme pokles DPH, sľubuje poľnohospodárska a potravinárska komora po rokovaní s Ficom
03 - Modified: 2024-12-19 09:00:00 - Feat.: - Title: Profesor strávil pod vodou 100 dní. Jeho biologický vek sa znížil o 10 rokov a objavil nový organizmus
04 - Modified: 2024-12-18 10:10:02 - Feat.: - Title: Nepodložené presvedčenia ohrozujú verejné zdravie. Prevenciu nahradí liečba, tvrdia vedci
05 - Modified: 2024-12-17 09:00:00 - Feat.: - Title: Odborníčka na zdravé stravovanie Margit Slimáková: Keď sme dostatočne sýte, nebudeme maškrtiť