StoryEditor

Obľúbené hydinové mäso už len z dovozu? Bitúnok s domácou produkciou má problémy

09.11.2021, 23:00
Pochutnať si na domácom mäse je čoraz väčší problém. Naša sebestačnosť klesá, pričom zvyšovanie nákladov a nízke odbytové ceny môžu byť posledným klincom pre morčacinu.

Pred desaťročím hrozilo, že v obchodoch nenájdeme domácu morčacinu. Zlú situáciu sa napokon podarilo zachrániť, pričom uplynulých päť rokov produkcia tohto mäsa výrazne rástla. Stál za tým jediný bitúnok, ktorý spracúva morky od slovenských chovateľov. Podnik po miliónovej investícii ešte aj vlani zvýšil výrobu o 30 percent na vyše 1 800 ton mäsa. „Zrekonštruovali sme celý bitúnok, aj čo sa týka spracovania, rozrábky a balenia,“ priblížil Ján Kubus starší, konateľ firmy Hydinár Kubus. Radosť však napokon aj tak nemali....

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-05 10:53:09 - Feat.: - Title: Cukor najlacnejší od roku 2020. Prečo to na cenovkách ešte nevidno? 02 - Modified: 2025-12-04 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské poľnohospodárstvo volí medzi modernizáciou a dovozom 03 - Modified: 2025-11-29 13:00:00 - Feat.: - Title: Upchá ti prehltnutie žuvačky črevá, alebo nie? Vedci konečne vysvetlili, čo sa v takom prípade deje 04 - Modified: 2025-11-29 08:30:00 - Feat.: - Title: 10 bežných potravín, ktoré ťa môžu zabiť. Na zozname nájdeš aj zemiaky, rebarboru či kešu 05 - Modified: 2025-11-21 14:30:00 - Feat.: - Title: Kvalita jedla je pre Slovákov luxus. Tretina ľudí kvôli cenám znižuje nároky na stravu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. december 2025 19:09