StoryEditor

Obľúbené hydinové mäso už len z dovozu? Bitúnok s domácou produkciou má problémy

09.11.2021, 23:00
Pochutnať si na domácom mäse je čoraz väčší problém. Naša sebestačnosť klesá, pričom zvyšovanie nákladov a nízke odbytové ceny môžu byť posledným klincom pre morčacinu.

Pred desaťročím hrozilo, že v obchodoch nenájdeme domácu morčacinu. Zlú situáciu sa napokon podarilo zachrániť, pričom uplynulých päť rokov produkcia tohto mäsa výrazne rástla. Stál za tým jediný bitúnok, ktorý spracúva morky od slovenských chovateľov. Podnik po miliónovej investícii ešte aj vlani zvýšil výrobu o 30 percent na vyše 1 800 ton mäsa. „Zrekonštruovali sme celý bitúnok, aj čo sa týka spracovania, rozrábky a balenia,“ priblížil Ján Kubus starší, konateľ firmy Hydinár Kubus. Radosť však napokon aj tak nemali....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem? 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-03 11:19:10 - Feat.: - Title: Dvaja Matovičovi poslanci sa vybrali na nákup do Poľska. Potraviny sú u nás o 50 percent drahšie, tvrdia 04 - Modified: 2024-04-01 06:00:00 - Feat.: - Title: Zabudnutý poklad našich špajzí: Prečo si práve krúpy zaslúžia vrátiť zašlú slávu a zlepšiť reputáciu? 05 - Modified: 2024-03-20 17:17:36 - Feat.: - Title: V cenách potravín sme najhorší spomedzi všetkých krajín V4, tvrdí hnutie Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 05:05