víno, vinohradStockExpert
V dôsledku tepla boli kyseliny z hrozna tento rok odbúravané vo zvýšenej miere. Výrobcovia ich musia nahrádzať dodatočne.
Tohtoročná úroda hrozna slovenských vinárov a vinohradníkov prekvapila kvantitou. No čo sa týka jeho kvality, tá výrazne zaostáva. V dôsledku klimatických podmienok, ktoré tento rok potrápili farmárov i pestovateľov takmer vo všetkých regiónoch, hrozno buď dozrelo priskoro, je príliš sladké, alebo nemá dostatok šťavy. Výrobcovia sa pred mesiacom dočkali udelenia výnimky zo strany agrorezortu, ktorý im prvýkrát umožnil predávať burčiak o niekoľko dní skôr, než to normálne povoľuje zákon. Na začiatku týždňa im bola udelená ďalšia výnimka, o ktorú vinári žiadali znova kvôli počasiu: tento rok budú ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-24 23:00:00 - Feat.: - Title: Keď slovenské vína bodujú vo svete
02 - Modified: 2024-03-20 17:17:36 - Feat.: - Title: V cenách potravín sme najhorší spomedzi všetkých krajín V4, tvrdí hnutie Slovensko
03 - Modified: 2024-03-20 06:30:00 - Feat.: - Title: Pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy
04 - Modified: 2024-03-23 14:55:42 - Feat.: - Title: Aká potravina zdražela od úvodu roka najviac? Obľúbená pochúťka doplatila na situáciu na Blízkom východe
05 - Modified: 2024-03-13 13:46:12 - Feat.: - Title: Prídu tvrdé regulácie? Europoslanci chcú prísnejšie pravidlá na zníženie odpadu z textilu a potravín v Únii