víno, vinohradStockExpert
V dôsledku tepla boli kyseliny z hrozna tento rok odbúravané vo zvýšenej miere. Výrobcovia ich musia nahrádzať dodatočne.
Tohtoročná úroda hrozna slovenských vinárov a vinohradníkov prekvapila kvantitou. No čo sa týka jeho kvality, tá výrazne zaostáva. V dôsledku klimatických podmienok, ktoré tento rok potrápili farmárov i pestovateľov takmer vo všetkých regiónoch, hrozno buď dozrelo priskoro, je príliš sladké, alebo nemá dostatok šťavy. Výrobcovia sa pred mesiacom dočkali udelenia výnimky zo strany agrorezortu, ktorý im prvýkrát umožnil predávať burčiak o niekoľko dní skôr, než to normálne povoľuje zákon. Na začiatku týždňa im bola udelená ďalšia výnimka, o ktorú vinári žiadali znova kvôli počasiu: tento rok budú ...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-04 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské poľnohospodárstvo volí medzi modernizáciou a dovozom
02 - Modified: 2025-11-29 13:00:00 - Feat.: - Title: Upchá ti prehltnutie žuvačky črevá, alebo nie? Vedci konečne vysvetlili, čo sa v takom prípade deje
03 - Modified: 2025-11-29 08:30:00 - Feat.: - Title: 10 bežných potravín, ktoré ťa môžu zabiť. Na zozname nájdeš aj zemiaky, rebarboru či kešu
04 - Modified: 2025-11-21 14:30:00 - Feat.: - Title: Kvalita jedla je pre Slovákov luxus. Tretina ľudí kvôli cenám znižuje nároky na stravu
05 - Modified: 2025-11-20 18:31:21 - Feat.: - Title: Za pár rokov sme prišli o 18 miliónov litrov. Nad vinárskym odvetvím teraz visí ďalšia hrozba