StoryEditor

McDonald’s spraví radikálne zmeny, chce byť zdravší a farebnejší

09.01.2016, 14:18

Najznámejší americký reťazec rýchleho občerstvenia prichádza v novom roku s ďalšími inováciami. Už minulý rok McDonald's predznamenal prechod k "čerstvejšiemu a zdravšiemu fast foodu" a hneď zo začiatku nového roka sa snaží na svoj "moderný plán" nadviazať aj z dizajnového hľadiska.

Novú grafiku ponesú papierové tašky, tégliky aj krabičky na sendviče. Zmena sa týka najmä modernejších grafických prvkov a rozšírenia farebnej škály okrem iného o oranžovú, zelenú, modrozelenú či fialovú farbu. Počas roka firma nový štýl postupne rozšíri do všetkých svojich pobočiek po celom svete.

"Náš nový štýl je jednoduchý, svieži a zhoduje sa s víziou firmy, ktorá si kladie za cieľ byť modernou a pokrokovou burgerovou spoločnosťou," uviedol McDonald’s vo svojom vyhlásení. Podľa serveru Quartz zmena zodpovedá snahe firmy reagovať na trendy a zmenu životného štýlu stravníkov, kedy zvolené farby evokujú zdravšie a čerstvejšie potraviny, ku ktorým sa McDonald’s už skôr zaviazal.

McDonald’s po novom ponúka viac zeleniny a spracováva kvalitnejšie suroviny. Do dvoch rokov chce aj znížiť objem antibiotík, ktoré podáva svojim kurčatám a ktoré majú vplyv aj na boj s ľudskými infekciami. Do desiatich rokov potom chce používať vajcia od sliepok z voľných výbehov a kompletne sa preorientovať na tento chov.

Ďalej celosvetovo ponúka vo svojich reštauráciách i možnosť upraviť si svoj burger podľa želania pridaním ďalších prísad, napríklad grilovaných húb, cibule, slaniny alebo guacamole. A v niekoľkých reštauráciách v Južnej Kalifornii si zákazníci môžu vyskúšať šalátové misy obohatené o kel. Ten sa už dlhšie používa v reštauráciách v Kanade.

Firma sa tiež rozhodla predĺžiť dobu raňajok - a to hneď na celý deň. Servírovanie raňajok je však obmedzené len na pár druhov palaciniek, príloh a vybraných sendvičov. Aj tu siahla k radikálnemu kroku - v ranných sendvičoch nahradila margarín za pravé maslo. Pred týmto rozhodnutím sa raňajky podávali iba dopoludnia do pol jedenástej.

Reťazec sa výraznými zmenami snaží znovu naštartovať biznis, vyrovnať klesajúce príjmy a hlavne získať späť Američanov. A zmeny sa zrejme vyplácajú - v októbri firma zaznamenala prvý silnejší štvrťrok za posledné dva roky. Darí sa aj na burze, kde akcie McDonald’s v posledných týždňoch rekordne stúpajú.

01 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:13 - Feat.: - Title: Naťahujte sa počas dňa. Bez toho je sedenie v kancelárii deštruktívne, hovorí fyzioterapeut 03 - Modified: 2024-04-16 19:01:34 - Feat.: - Title: Nie len ráno, ale aj večer by ste sa mali držať niekoľkých rituálov: Zistite, ako správne zakončiť deň 04 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Na toalete trpieť nemusíte. Naučte sa cviky na uvoľnenie a lepšie vyprázdňovanie 05 - Modified: 2024-04-16 11:44:33 - Feat.: - Title: Nepriatelia, ktorí bránia nášmu organizmu v dôležitom hormonálnom tanci
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 02:18