Priveľa komodity po vlaňajšom zrušení kvót tlačí jej cenu čoraz nižšie.
Zrušenie kvót na produkciu cukru vlani v októbri rozviazalo cukrovarníkom v Európskej únii ruky. Tí nezaháľali a pustili sa do jeho väčšej produkcie. Tá má za následok postupný pokles ceny tejto komodity nielen v slovenskom, ale aj celosvetovom meradle. V súčasnosti je trhová cena cukru v rámci Únie približne 374 eur za tonu. „Je to veľmi nízka hodnota,“ hodnotí podpredseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory pre potravinárstvo a obchod Dušan Janíček. Podľa jeho slov je táto situácia mimoriadne dramatická.
Podobného názoru sú aj ďalší. „Európske ceny sa v s...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-04-18 17:00:00 - Feat.: - Title: Hormóny na tanieri: Spoznajte stravu, ktorá podporuje ženské zdravie a dokáže zázraky
02 - Modified: 2025-04-17 08:09:24 - Feat.: - Title: Nakupovanie potravín nemusí byť frustrujúce (a drahé): 5 tipov, ako to robiť efektívnejšie
03 - Modified: 2025-04-15 07:54:18 - Feat.: - Title: Zdražovanie na Slovensku je najvyššie za posledných 15 mesiacov
04 - Modified: 2025-04-17 13:37:57 - Feat.: - Title: Koľko zaplatíme za veľkonočný nákup? Pri porovnaní prekvapí maslo aj mäso (+ veľký prehľad cien)
05 - Modified: 2025-04-10 10:00:00 - Feat.: - Title: Inžinierka potravín Barbora: Kokosový olej v kuchyni nie je zdravšou alternatívou, každé pečivo je cereálne