Hodnota majetku: 71 miliárd dolárov. Národnosť: americká. Zdroj bohatstva: Facebook.Reuters
StoryEditor

Facebook nepredal ani za miliardy, dnes valcuje virtuálny svet. Ako zbohatol Mark Zuckerberg?

08.02.2020, 23:00
V seriáli HN vám predstavujeme najmajetnejších ľudí sveta z iného hľadiska, než sa bežne dozviete z médií. Dnes má slovo Mark Zuckerberg, jeden z najmladších miliardárov sveta a zakladateľ najväčšej sociálnej siete Facebook.

„Cieľ, s ktorým sme do projektu Facebook išli, nebolo spraviť online komunitu. Chceli sme vytvoriť akési zrkadlo reálnej komunite, ktorá existuje v skutočnom živote.“ Týmito slovami komentoval v roku 2005, teda rok po vzniku Facebooku, jeho zakladateľ Mark Zuckerberg dôvody, prečo išiel do tohto projektu. Sieť v tom čase oslavovala dosiahnutie vysnenej hranice troch miliónov používateľov.
Aktuálne je Facebook s takmer 2,5 miliardy aktívnych používateľov najväčšou sociálnou sieťou sveta. A odhodlanie doviesť firmu až na vrchol, vytrvalé odmietanie predať ju za astronomické sumy technologickým gigantom aj prelomové nápady vyniesli Zuckerberga medzi absolútnu špičku boháčov – s odhadovaným majetkom vo výške viac ako 62 miliárd dolárov je v aktuálnom rebríčku najmajetnejších ľudí magazínu Forbes na ôsmom mieste.
Prečítajte si, ako vyzerá recept na úspech v podaní Marka Zuckerberga, ktorý je dnes ako 35-ročný medzi top miliardármi stále suverénne najmladší.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
19. apríl 2024 04:43