StoryEditor

Ako je vzhľadom na Ľ. Laššákovú rozdelená spoločnosť?

02.06.2019, 00:00
Minulú stredu vyjadrilo viac ako tristo ľudí na bratislavskom zhromaždení Stojíme pri kultúre názor za odvolanie ministerky Laššákovej.

Koncom mája vyjadrilo viac ako tristo ľudí na bratislavskom zhromaždení Stojíme pri kultúre názor za odvolanie ministerky Laššákovej vrátane viacerých predstaviteľov vrcholových inštitúcií ministerstva kultúry. Kultúra podľa nich trpí nezáujmom, neschopnosťou a nekompetentnosťou súčasného vedenia Ministerstva kultúry.

„Verejné zhromaždenie vzišlo z diskusie s viacerými kultúrnymi organizáciami a inštitúciami. Konalo sa pod hlavičkou Stojíme pri kultúre, ktorá zastrešuje všetkých svojich signatárov otvorenej výzvy a pridružených iniciatív, organizácií, ale aj širšiu kultúrnu obec,“ vysvetľujú študenti z platformy Stojíme pri kultúre.

Pod ich výzvu sa už podpísalo viac ako sto inštitúcií a organizácií, kultúrnych subjektov a ďalších jednotlivcov. Počet signatárov podľa ich vyjadrení naďalej stúpa. „Ďalšie naše kroky preberieme v najbližšom čase na osobnom stretnutí so širšou skupinou signatárov,“ dodávajú.

Ministerku vyzvala na odstúpenie aj opozičná strana SaS: „Nominácia Ľubice Laššákovej na post ministerky kultúry bol podľa nej omyl od samého začiatku.

Ministerka figurovala aj v dvoch petíciách, obe však v inej otázke. Prvá bola na jej podporu. V jej obsahu stálo, že sa rozširovanie ideológií LGBTI nepokladá za oblasť znevýhodnených skupín. Autor ju už ukončil.

Naopak, druhá stále volá po jej odvolaní pre zasahovanie do odborných procesov a nekompetentnosť. A pomer hlasov medzi nimi? Počas tvorby tohto článku bolo za jej odvolanie vyše deväťtisíc ľudí, naopak za jej zotrvanie viac ako 13-tisíc.

Sekcia Globálne vznikla v rámci programu Svet medzi riadkami, ktorý v spolupráci s HN realizuje mimovládna organizácia Človek v ohrození a Katedra žurnalistiky na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Projekt spolufinancuje SlovakAid.

01 - Modified: 2024-04-23 15:34:26 - Feat.: - Title: V RTVS zvažujú protestné gesto. Šimkovičová zákon chváli, označuje ho za jeden z najlepších 02 - Modified: 2024-04-24 15:04:32 - Feat.: - Title: Čo vláda o RTVS zabudla povedať 03 - Modified: 2024-04-24 10:56:07 - Feat.: - Title: STVR namiesto RTVS. Vláda dnes schválila kontroverzný Šimkovičovej zákon 04 - Modified: 2024-04-22 14:02:30 - Feat.: - Title: Šimkovičová hovorí o protislovenských aktivitách v Benátkach, riaditeľke SNG hrozí stopnutím peňazí 05 - Modified: 2024-04-22 10:05:19 - Feat.: - Title: Fico po rokovaní so Šimkovičovou: Vytvára sa pocit, že Machaj, Jančkárová a Makara sú nenahraditeľní
menuLevel = 2, menuRoute = focus/politika-s-spolocnost, menuAlias = politika-s-spolocnost, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
25. apríl 2024 14:21