Surový jablkový dezert
Prísady:
2 šálky vykôstkovaných datlí
pol šálky makadamových orechov
pol šálky sušených jabĺk
1/4 šálky mandlí
2 lyžice kokosového oleja
2 lyžice škorice
trošku klinčekov alebo muškátového orecha (podľa chuti)
Ako na to:
Orechy, jablká a mandle najemno pomixujte v kuchynskom robote. Preneste zmes do misy a zmiešajte ju so zvyšnými prísadami. Hotovú zmes rozdeľte do povoskovaného papieru a dajte vychladnúť do chladničky.
Omeleta na cesty
Prísady:
uzatvárateľné igelitové sáčky
2 vajíčka
hŕstka vašej obľúbenej zeleniny (najemno nasekanej)
soľ a korenie podľa chuti
paprikové vločky (podľa chuti)
Ako na to:
Priveďte do varu hrniec vody. Rozšľahajte v miske vajíčka, nalejte ich do sáčkov, pridajte zeleninu, soľ a korenie. Uzavrite dôsledne sáčok, poriadne ním potraste a opatrne ho vložte do vriacej vody.
Varte 10-15 minút – podľa chuti. Hotovú omeletu vyberte zo sáčku a zabaľte na cesty.
Nepečené raňajkové mafiny
Prísady:
1 šálka mandlí
1 šálka slnečnicových semienok
2 lyžičky mletej škorice
1 lyžička mletého zázvoru
pol lyžičky mletého kardamómu
pol lyžičky morskej soli
1 šálka nesladeného strúhaného kokosu
pol šálky hrozienok alebo sušených ríbezlí
štvrť šálky mandľového masla (možno nahradiť)
štvrť šálky medu
štvrť šálky jablčnej šťavy
2 lyžice mletého ľanového semienka
Ako na to:
Klasickú mafinovú formu vyložte papierovými vložkami. V kuchynskom robote s oceľovou čepeľou najemno nasekajte mandle a slnečnicové semienka so škoricou, zázvorom, kardamómom a soľou (10-15 sekúnd). Preneste do veľkej misky a primiešajte do zmesi strúhaný kokos a hrozienka.
V malom hrnci na miernom ohni ušľahajte mandľové maslo, med a jablčnú šťavu – úplne do hladka. Odstráňte z tepla a pridajte ľanové semienko. Hotovou mokrou zmesou prelejte tú suchú. Navlhčenými rukami rozdeľte zmes do mafinovej formy a nechajte na 30 minút zamraziť.
Zdroj: buzzfeed.com