StoryEditor

10 spôsobov ako urobiť cestoviny, o ktorých ste predtým nevedeli

07.09.2015, 00:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Kto by už dnes dôverne nepoznal pesto: delikátnu taliansku omáčku, ktorej základ tvoria orechy, cesnak, olej, soľ, korenie a syr. Nesmrteľnou klasikou je najmä to na báze píniových orieškov a bazalky. Pesto však vie mať aj oveľa originálnejšiu tvár: napríklad sezamovú alebo mrkvovo-lieskovú. Tu je desať inšpirácií podľa portálu realsimple.com. Plus jeden kompletný recept. Nech sa páči.

1. Tortellini s brokolicovým pestom

Potrebujeme:
1 zväzok brokolice (asi pol kila), nakrájanej na ružičky
soľ a korenie
1 hrnček čerstvej petržlenovej vňate
štvrť hrnčeka olivového oleja
2 lyžice pražených píniových orieškov
¼ šálky strúhaného parmezánu, plus ďalší na servírovanie
500 g čerstvých alebo mrazených syrových tortelli
Ako na to:
Vložte brokolicu do osolenej vriacej vody a povarte asi 2 až 4 minúty. Vyberte brokolicu a vodu si odložte na tortellini. Brokolicu spolu s ostatnými prísadami najemno rozmixujte. V osobitnej vode uvarte tortellini, zmiešajte s pestom, časťou vody z brokolice a posypte parmezánom.

Ďalšie tipy nájdete vo fotogalérii.

01 - Modified: 2024-10-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Záchrana probiotikami: Prečo sú dôležité, ako súvisia s ADHD a na čo by si histaminici mali dať pozor? 02 - Modified: 2024-10-02 15:30:00 - Feat.: - Title: Heslo vládnej konsolidácie: My nediskutujeme, my vám oznamujeme! 03 - Modified: 2024-10-02 11:00:00 - Feat.: - Title: Gastroenterológ Ladislav Kužela: Naše črevá môžu rozhodnúť aj o tom, kto sa nám páči 04 - Modified: 2024-09-30 12:30:00 - Feat.: - Title: Chystá sa výnimočné podujatie pre všetkých gurmánov a nadšencov gastronómie. Na Slovensko zavíta MEGA hviezda 05 - Modified: 2024-09-30 11:44:45 - Feat.: - Title: Hokkaido tekvica je v jeseni nenahraditeľná: Zelenina, z ktorej vykúzlite sladké aj slané dobroty
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. október 2024 04:33