StoryEditor

10 spôsobov ako urobiť cestoviny, o ktorých ste predtým nevedeli

07.09.2015, 00:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Kto by už dnes dôverne nepoznal pesto: delikátnu taliansku omáčku, ktorej základ tvoria orechy, cesnak, olej, soľ, korenie a syr. Nesmrteľnou klasikou je najmä to na báze píniových orieškov a bazalky. Pesto však vie mať aj oveľa originálnejšiu tvár: napríklad sezamovú alebo mrkvovo-lieskovú. Tu je desať inšpirácií podľa portálu realsimple.com. Plus jeden kompletný recept. Nech sa páči.

1. Tortellini s brokolicovým pestom

Potrebujeme:
1 zväzok brokolice (asi pol kila), nakrájanej na ružičky
soľ a korenie
1 hrnček čerstvej petržlenovej vňate
štvrť hrnčeka olivového oleja
2 lyžice pražených píniových orieškov
¼ šálky strúhaného parmezánu, plus ďalší na servírovanie
500 g čerstvých alebo mrazených syrových tortelli
Ako na to:
Vložte brokolicu do osolenej vriacej vody a povarte asi 2 až 4 minúty. Vyberte brokolicu a vodu si odložte na tortellini. Brokolicu spolu s ostatnými prísadami najemno rozmixujte. V osobitnej vode uvarte tortellini, zmiešajte s pestom, časťou vody z brokolice a posypte parmezánom.

Ďalšie tipy nájdete vo fotogalérii.

01 - Modified: 2024-12-25 23:00:00 - Feat.: - Title: Pocit nafúknutého brucha či pomalý metabolizmus: Táto desiatka potravín vám pomôže s trávením 02 - Modified: 2024-12-23 23:00:00 - Feat.: - Title: Otázniky (nielen) okolo Štedrej večere: Ako z rýb vyťažiť to najlepšie a aká je najlepšia voľba? 03 - Modified: 2024-12-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Poklad našich špajzí: Táto bežná potravina je ideálna pri chudnutí, cvičení, zápche a nabitá vitamínmi 04 - Modified: 2024-12-22 07:15:00 - Feat.: - Title: Polievka z vrany, v čase pôstu aj bobor. Na šľachtických stoloch boli kedysi pokrmy, ktoré by sme dnes nejedli 05 - Modified: 2024-12-17 09:00:00 - Feat.: - Title: Odborníčka na zdravé stravovanie Margit Slimáková: Keď sme dostatočne sýte, nebudeme maškrtiť
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. december 2024 20:34