StoryEditor

10 neznámych plodín, čo sa oplatí tento rok vyskúšať

08.01.2014, 23:02
Autor:
stlstl
Poznáte artičok Perinaldo či špargľu Formby? Pokiaľ nie, tak je najvyšší čas, aby ste to napravili. Prospejú zdraviu aj jedálničku.

Či už ste si dali do nového roku predsavzatie žiť zdravšie, alebo si len chcete vyskúšať čosi nové, prinášame vám zoznam 10 exotických (a mimoriadne výživných) potravín, ktorý zostavil Food Think tank. Väčšinu ich názvov prinášame v anglickom jazyku, keďže slovenčina pre ne (zatiaľ) nemá vlastný názov.
 

Perinaldo artičok

Ak sa vám zdá, že táto rastlina vyzerá ako prerastený bodliak, máte pravdu: každý artičok, vrátane tohto, totiž patrí medzi bodliaky. Pôvodne sa pestoval v Grécku, dnes najmä v Perinalde, malom talianskom mestečku neďaleko francúzskych hraníc. Je chutný a jeho výhodou je, že je dobrým zdrojom vlákniny, vitamínu C, kyseliny listovej a rôznych minerálov.

Ostatné plodiny si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Zdroj: care2.com

01 - Modified: 2005-11-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ako vznikol Mesiac
01 - Modified: 2024-12-11 12:45:06 - Feat.: - Title: Chystáte sa na Maldivy? Tieto jedlá by ste mali určite ochutnať 02 - Modified: 2024-11-27 11:36:10 - Feat.: - Title: Potravinový a chemický odpad negatívne ovplyvňuje cestovný ruch aj gastronómiu 03 - Modified: 2024-11-24 23:00:00 - Feat.: - Title: METRO rozumie potrebám svojich zákazníkov a neustále zlepšuje nákupné a podnikateľské prostredie 04 - Modified: 2024-11-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchárka Eva Polomská: Čo je podľa nej z hľadiska chutí hriech a čo by si nedala ani za nič na svete? 05 - Modified: 2024-12-11 08:27:29 - Feat.: - Title: Hviezdny šéfkuchár pre HN: Slovenská gastronómia rýchlo napreduje, kvalitu na michelinskú hviezdu má už teraz
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. december 2024 17:33