Hoci niekto ho môže považovať za zdravší variant sladkých raňajok, nie je to tak. A to ani v prípade, ak ide o dezert s nízkym obsahom cukru. Dôvodom je vysoký glykemický index (GI) bielej ryže. Potraviny s vysokým GI (pričom biela ryža je v tomto smere jedna z rekordérok) podľa názoru Henriety Peškovičovej dodávajú telu falošnú energiu. A spôsobujú kolísanie cukru v krvi, čo má za následok návaly únavy a hladu.Flickr
StoryEditor7 potravín, ktoré zničia váš deň. A hneď po raňajkách vás „zabijú“
Začať deň bez raňajok nie je ideálne. No nemenej zlé je odštartovať ho s nesprávnymi potravinami. Určite by ste sa mali vyhnúť napríklad týmto siedmim. Aspoň podľa lektorky varenia Henriety Peškovičovej.
01 - Modified: 2024-12-22 06:30:00 - Feat.: - Title: Otázniky (nielen) okolo Štedrej večere: Ako z rýb vyťažiť to najlepšie a aká je najlepšia voľba?
02 - Modified: 2024-12-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Prísady do jedál, ktoré liečia. Čo zaberá na boľavé zuby a žalúdok či podporuje chudnutie?
03 - Modified: 2024-12-19 09:00:00 - Feat.: - Title: Profesor strávil pod vodou 100 dní. Jeho biologický vek sa znížil o 10 rokov a objavil nový organizmus
04 - Modified: 2024-12-18 10:10:02 - Feat.: - Title: Nepodložené presvedčenia ohrozujú verejné zdravie. Prevenciu nahradí liečba, tvrdia vedci
05 - Modified: 2024-12-17 09:00:00 - Feat.: - Title: Odborníčka na zdravé stravovanie Margit Slimáková: Keď sme dostatočne sýte, nebudeme maškrtiť