Rýchly životný štýl a potreba uľahčiť si život aj v kuchyni nás priviedli ku konzumácii potravín, ktoré sa viac podobajú na kreácie chemických laboratórií než na prirodzenú potravu.
Snaha potravinárskeho priemyslu podsúvať zákazníkom na prípravu jednoduché a na pohľad (i chuť) lákavé jedlá bola korunovaná úspechom. A my čoraz častejšie siahame po polotovaroch a umelo ošetrovaných potravinách. Výsledok je alarmujúci. Pri permanentnom kŕmení sa pestrofarebnými jedlami a nápojmi s takmer nekonečnou dobou trvanlivosti, registrujeme alarmujúco nízke hladiny vitamínov, minerálov, stopových prvkov, antioxidantov a ďalších látok potrebných na zdravé fungovanie organizmu. Toto je podľa vedcov päť najzradnejších potravín, ktoré môžeme nájsť na pultoch supermarketov. Alebo aj vo svojich kredencoch, chladničkách a mrazničkách.