Červená farba sa spája s mocou, vitalitou a vzrušením. V jedle ju symbolizuje krv a potraviny s vysokým obsahom železa. Teda červené mäso, vnútornosti a tmavé ovocie a zelenina. K červeným jedlám inklinujú najmä dominantní jedinci, pretože v nich zvýrazňuje ich charakteristické vlastnosti. Vo všeobecnosti do červena sfarbené jedlá na tanieri evokujú v ľuďoch radosť, šťastie a lásku. Ich konzumovanie dodáva telu vitalitu, podporuje krvný obeh a zvyšuje apetít nielen po jedle, ale aj po životných výzvach. Pre ich vysokú energickosť by sa červeným pokrmom, teda napríklad červenému mäsu, červenej paprike, čili, feferónkam a paradajkám, mali vyhýbať ľudia s duševnými chorobami. Rozrušujú ich a sú pre nich príliš veľkou záťažou.Flickr
Máte pocit, že nemáte žiadnu kontrolu nad tým, ako dlho budete žiť, lebo všetko je to o genetike? Nie je to celkom tak. Ukázalo sa, že existuje celý rad spôsobov, ako si pridať „k dobru“ niekoľko rokov.
A možno jedným z najjednoduchších z nich je pozmeniť to, čo jeme.
Stále viac a viac výskumov ukazuje, že strava je dôležitým ukazovateľom toho, ako dlho a kvalitne budeme žiť a že sa vďaka nej môžeme vyvarovať mnohých chronických ochorení. Našťastie pre nás, táto zmena nie je vôbec náročná.Magazín Prevention vybral 5 potravín, ktoré bez ujmy môžeme začať pravidelne konzumovať už dnes a vďaka ktorým možno nielenže schudneme, ale predĺžime aj svoju životnú trajektóriu.
01 - Modified: 2024-11-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa v zdraví dožiť stovky. Prinášame manuál na dlhý a dobrý život
02 - Modified: 2024-11-22 11:43:18 - Feat.: - Title: Premárnené roky pri „kokaínových“ technológiách. Radíme, ako sa nenechať chytiť do sociálnych sietí
03 - Modified: 2024-11-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako znížiť vysoký tlak? Stačí päť minút denne a správny pohyb
04 - Modified: 2024-11-21 15:55:40 - Feat.: - Title: Šéf Tatranskej mliekarne pre HN: vyvážame na Balkán aj do Nemecka, výrobu plánujeme rozšíriť aj o luxus
05 - Modified: 2024-11-21 14:39:50 - Feat.: - Title: Ako môžem ako jednotlivec predchádzať odolnosti voči antibiotikám? Odborníci prinášajú rady